سالاد رژیمی لوبیا چشم بلبلی
لوبیا چشم بلبلی یکی از حبوبات خیلی خوبه که به نظرم حسابی ازش غافل می شیم.
این سالاد برای کسایی که رژیم دارن یا می خوان سالم بخورن خیلی بدرد می خوره.
این سالاد رو من با الهام از چند تا دستور خارجی درست کردم٬ مزه اش هم خیلی خوب شد و من دوست داشتم.
مواد لازم:
لوبیا چشم بلبلی نصفه لیوان
گوجه فرنگی یه عدد
ذرت کنسروی ۴ قاشق غذاخوری
جعفری و گشنیز تازه خرد شده ۲ قاشق غذاخوری
پیاز نصف یه دونه متوسط یا کمتر
آبلیمو نیم قاشق
سرکه بالزامیک یه قاشق ( می تونید سرکه سفید رو هم جایگزین کنید)
نمک و فلفل به مقدار لازم
طرز تهیه:
لوبیا ها رو از شب قبل خیس کنید٬ بعد با آب بذارید رو شعله کم تا یواش یواش بپزن. اواخر پخت نمک بهش اضافه کنید. بعد بذارید تا خنک شن. بقیه
مواد رو خرد کنید و با لوبیا و ذرت مخلوط کنید. فلفل و سرکه و آبلیمو رو هم اضافه کنید و بذارید تو یخچال تا خوب مزه بگیره. بعد از یکی دو ساعت یه
سالاد سرد و خوشمزه منتظرتونه تا از خوردنش لذت ببرید.
** کالری کل این غذا ۱۷۰ کیلو کالری. این مقدار به عنوان یه غذای کامل برای یک نفر مناسبه.
پاستا با عدس و بروکلی
وقتی دارم غذا درست می کنم همه چی رو چشمی می ریزم. می خوام اینجا بنویسم مقدار دقیق رو نمی دونم!! این پاستایی رو که می خوام بذارم چند بار درست کردم و خوب شده. یکبار هم مهمون داشتم گوشت چرخکرده هم بهش اضافه کردم. می شه اینکار هم کرد. ولی من گیاهیش رو ترجیح می دم.
مواد لازم:
پاستا ۱۵۰ گرم
عدس نیم لیوان
بروکلی هر چقد دوست داشتید
پیاز یه دونه متوسط
سیر ۲ حبه
گوجه فرنگی ۳ یا ۴ تا
شوید خشک ۱ قاشق غذاخوری
روغن زیتون یا کانولا
نمک و فلفل و زردچوبه
آبلیمو کمی
طرز تهیه:
- وقتی عدس چند ساعتی خیس خورد با کمی آب و کمی روغن بپزیدش.
- پیاز رو خلالی کنید و تفت بدید. سیر ریز شده رو هم اضافه کنید و کمی زرد چوبه.
- گوجه ها رو رنده کنید و به مخلوط سیر و پیاز اضافه کنید. کمی تفت بدید.
- عدس پخته رو هم برزید تو تابه. و همچنین بروکلی گل گل شده. نمک و فلفل اضافه کنید.
- ده دقیقه در ظرف رو بذارید تا مواد با هم بپزن.
- در آخر هم شوید و کمی آبلیمو اضافه کنید.
- پاستا رو بعد از آبکش کردن با روغن زیتون یا کانولا مخلوط کنید.
- تو ظرف سرو سس رو روی پاستا بدید و نوش جان کنید.
می تونید پاستا رو به همون تابه مواد اضافه کنید و با هم مخلوط کنید و بعد سرو کنید.
کوکوی عدس
عدس موجود خوشمزه ایه! عدس پلو ٬ عدسی و.. کوکوی عدس رو شاید هرکی یه مدل درست کنه. این هم مدلی که من می پزم و دوستش داریم. خوشمزه می شه.
کالری کل غذا: ۶۰۰کیلوکالری- هر دونه کوکو تقریبا" ۶۰ تا. می شه گففت غذا رژیمی و البته سلامت محوره
مواد لازم:
عدس نیم لیوان
فلفل دلمه ای یه نصفه
پیاز ۱ عدد
تخم مرغ ۲عدد متوسط
پنیر صبحانه ۵۰ گرم
پودر آویشن ۱ قاشق چایخوری
فلفل٬ نمک و زردچوبه به مقدار لازم
روغن کانولا ۱ قاشق
طرز تهیه:
- عدس رو سه چهار ساعت یا بیشتر خیس می کنیم. بعد عدس + کمی آب تا اندازه ای که روی عدس بیاد + کمی روغن می ذاریم بپزه. اواخر پخت هم نمک اضافه می کنیم.
- عدس رو با گوشتکوب کمی له می کنیم. و منتظر می مونیم کمی سرد بشه.
- پیاز رو رنده می کنیم.
- عدس + پیاز رنده شده+ تخم مرغ ها + فلفل دلمه ای ریز خرد شده + پنیر ریز خرد شده+ ادویه ها مخلوط می کنیم.
- کمی روغن تو تابه نچسب می ریزیم .
- بعد از اینکه روغن داغ شد با قاشق از مواد آماده شده کو کو می ریزیم تو روغن. در تابه رو می ذاریم.
- وقتی کوکو خودش رو گرفت و یه طرفش سرخ شد برمی گردونیم اون طرفش هم سرخ شه .
- کوکو آماده اس.
خوراک لوبیا چیتی و نخود
کلا" شبایی که هوا سرده اینجور خوراکا می چسبه. البته زیاد هم نمی شه خورد. بهر حال ما شدیدا" دنبال درست کردن غذاهای متنوع با حبوبات هستیم. تا خودمون رو از خواص حبوبات برخوردار کنیم . خلاصه این خوراک خوشمزه رو درست کنید و لذت ببرید.
مواد لازم:
لوبیا چیتی و نخود باهم ۱ پیمانه پلوپز
سیب زمینی ۱ عدد متوسط
گوجه فرنگی ۱ عدد متوسط
فلفل دلمه ای قرمز (سبز) نصف یک دونه بزرگ
پیاز ۱ عدد متوسط
زیره ۲ قاشق چایخوری
سیر ۲ حبه
فلفل سیاه و نمک به مقدار لازم
آب لیموی تازه ۱ تا ۱ قاشق غذا خوری
طرز تهیه:
- لوبیا و نخود رو یه ۴-۵ ساعتی خیس کنید و جند بار آبشون رو عوض کنید تا نفخشون گرفته شه.
- حالا می تونید لوبیا و نخود رو تو زودپز با آب نیم ساعته بپزید. البته بدون هیچ افزودنی هی! یا میتونید مدت طولانی تر تو قابلمه بپزید.
- سیب زمینی رو خوب بشورید. و پوستش رو با اسکاج تمیز کنید. و با پوست مکعبی درشت خورد کنید.
- پیاز ریز خورد کنید و در کمی روغن تفت بدید که فقط سبک شه و کمی تغییر رنگ بده. سیر ریز شده هم اضافه کنید ولی زیاد بهش حرارت ندید.
- حبوبات و آب اونها ( حدود ۱.۵ لیوان) + پیاز و سیر تفت داده شده + سیب زمینی ها + کمی نمک بریزید تو قابلمه تا ۱۰ دقیقه بپزن.
- گوجه رو پوست بگیرید و خرد کنید. به بقیه مواد اضافه کنید. کمی که جا افتاد . فلفل دلمه ای ریز شده رو اضافه می کنیم.
- اگه به غلظت دلخواهتون نرسیده در ظرف رو بردارید تا کمی آبش تبخیر شه. یا حتی می تونید کمی آرد رو تو آب کم حل کنید و به مواد اضافه کنید.
- نمک و فلفل رو اندازه کنید. و آبلیمو و زیره رو اضافه کنید.و چند دقیقه بعد غذا آماده شده.
- با جعفری و نعنای تازه خرد شده هم تزیینش کنید.
* اگه نخود و لوبیا پخته شده داشته باشیم( مثلا" تو فریزر). این غذا خیلی سریع آماده می شه.
خوراک مرغ با لوبیای سویا
نمی دونم شما چقدر با این لوبیای فوق العاده آشنایی دارید و چقد ازش استفاده می کنید؟
این لوبیا چه به صورت سبز و چه رسیده و خشک قابل استفاده اس. بوته های قد کشیده ی سویا رو اینجا واستون بذارم. . ما همیشه سویا رو به صورت
لوبیا مصرف می کنیم.. مامان من همیشه با ابن لوبیا غذاهای متنوعی درست می کنه. که یکیش همینی که من اینجا واستون می نویسم.
مواد لازم:
مرغ ۲ تکه کوچک
لوبیای سویا (خشک) ۵۰ گرم
فلفل دلمه ای ترجیحا" قرمز نصفه یکدونه
پیاز ۱ عدد نسبتا" کوچک
آب نارنج ( یا آب لیمو) ۲ قاشق مرباخوری
نمک و فلفل و زردچوبه و کمی پودر سیر
طرز تهیه:
- اول اینکه لوبیای سویا رو یک شب تا صبح می ذاریم خیس بخوره.
- حالا مرغ+ سویا+ ۲ لیوان آب+پیاز درسته+ زردچوبه رو می ریزیم تو قابلمه و کمی نمک فقط روی مرغ می ریزیم و می ذاریم بپزه. با شعله متوسط.
وقتی مرغ پخت از قابلمه خارج می کنیم و تو کمی روغن سرخش می کنیم. پیاز رو هم درآورده با پشت چنگال له می کنیم.و دوباره برمی گردونیم تو
قابلمه و منتظر می مونیم تا سویا کاملا" بپزه. در اواخر پختش نمک و آب نارنج و کمی پودر سیر بهش اضافه می کنیم. و فلفل دلمه ای خرد شده رو هم اضافه می کنیم. ۵ دقیقه بعد از رو حرارت برمی داریم. و با مرغ توی ظرف سرو قرار می دیم و با پلو یا نون نوش جان می کنیم.