آش انار یا انار آشی (ترکی) نوعی آش سنتی خوشمزه است که با استفاده از حبوبات، سبزی آش و دانه انار تهیه میشود. در منطقه آذربایجان آش انار را با استفاده از لوبیا قرمز تهیه میکنند اما در انواع دیگر به جای لوبیا ار عدس، لپه و جو استفاده میشود. طعم آش انار رو به ترشی است و گاهی برای ترشترشدن ان از آب انار ترش و یا آلو نیز استفاده میشود. در ادامه با طرز تهیه آش انار ترش و خوشمزه ویژه شب یلدا آشنا خواهید شد.
مواد لازم برای تهیه آش انار شب یلدا:
سبزی آش (تره، گشنیز، جعفری، اسفناج، نعناع) 1 کیلوگرم
عدس 2 لیوان
لپه 1 لیوان
جوپرک یا برنج (سلیقهای) 1 لیوان
گوشت چرخکرده 250 گرم
پیاز- پیاز داغ 1 عدد و 3-4 ق سوپخوری
انار - رب انار 2 کیلو - 3-4 ق سوپخوری
نمک، فلفل به میزان لازم
طرز تهیه آش انار شب یلدا:
برای تهیه آش انار شب یلدا طبق روال همیشگی حبوبات شامل لپه و عدس را باید از شب قبل خیس کنید.
موقع طبخ آش، ابتدا گوشت چرخکرده را با پیاز رندهشده به صورت کوفته قلقلی دربیاورید و کنار بگذارید.
عدس و لپه را در ظرفی جداگانه با مقدار کمی نمک نیمپز کنید.
حالا یک قابلمه مناسب را تا کمی بیش از نیمه پر از آب کرده و آن را روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاید.
حالا بسته به سلیقه خود یا برنج یا جو پرک را با عدس و لپه نیمپز شده داخل آب جوش بریزید و صبر کنید تا پخته شوند.
دانههای انار را حدود یک ساعت بعد از پخت حبوبات داخل آش بریزید.
بعد از پختهشدن حبوبات که چیزی حدود 2 ساعت به طول میانجامد، كوفتهها را کمی در تابه تفت داده و بعد داخل آش بریزید.
حالا سبزی آش خردشده را نیز به آش اضافه كنید و حرارت را کم کرده، اجازه دهید تا آش انار حسابی پخته شده و جا بیفتد.
کمی قبل از سرو، رب انار، نمک و فلفل به آش اضافه کرده و بعد از چند قل که زد، آش را داخل ظرف مورد نظر سرو کنید.
نکاتی درباره طرز تهیه آش انار شب یلدا:
اگر قصد دارید به جای دانه انار، از آب انار استفاده کنید میتوانید بعد از اضافهکردن کوفته قلقلیها و سبزی؛ یعنی در آخرین مرحله پخت آش، آب انار را به آش اضافه کنید.
برای ترشتر شدن این آش میتوانید از مقداری آلو بخارا نیز در مرحله نهایی استفاده کنید.
میتوانید كوفتهریزهها را بدون تفتدادن، به آش اضافه كنید.
در صورت استفاده از رب انار، رنگ آش شما تیرهتر خواهد شد.
انتخاب برنج یا جو به سلیقه شخصی شما بستگی دارد و در واقع اضافهکردن هر یک از این دو ماده به دلیل لعابدادن به آش است.
بعضی افراد برای تهیه آش انار به جای عدس و لپه، از لوبیا قرمز استفاده میكنند و در پایان كمی گلپر به آش اضافه میكنند. برای این میزان برنج و سبزی،1 پیمانه لوبیا و 1 تا 2 قاشق سوپخوری گلپر نیاز است.
امیدواریم از این دستور پخت نهایت استفاده را ببرید و شب یلدای امسال، این آش لذیذ و مقوی را تهیه کرده و در کنار عزیزانتان ار خوردن یک آش جدید و متفاوت لذت ببرید.