مواد لازم برای 4 نفر
سیبزمینی....................150 گرم، نگینی خرد شده
زردچوبه، نمک، فلفل و محلول زعفران غلیظ....................به مقدار لازم
پیاز........................50 گرم نگینی خرد شده
روغن مایع.....................به میزان لازم
قارچ..................50 گرم نگینی خرد شده
سوسیس......................سه چهارم پیمانه، نگینی خرد شده
پودر تخم گشنیز و ادویه مورد نظر...................به اندازه دلخواه
ذرت....................65 گرم، کنسرو شده
تخم مرغ کامل.................4 عدد
شیر.......................یک دوم پیمانه
جوز بویا.......................اندکی، رنده شده
آرد سفید....................65 تا 70 گرم، الک شده
بیکینگپودر.....................یکدوم قاشق چایخوری، الك شده
روشتهیه
ابتدا پوست سيب زميني شسته شده را جدا و نگيني خرد کنيد و با کمي آب، زردچوبه، نمک و محلول زعفران تا حدي بپزيد که پخته ولي له نشود. پياز را با روغن مايع تفت دهيد تا نرم و براق شود سپس قارچ را اضافه كنيد و اجازه دهيد تا آب قارچ تبخير شده و کمي تفت داده شود سپس کراکف را اضافه كنيد و هم بزنيد. پودر تخم گشنيز، ادويه مورد نظر، نمک، فلفل و ذرت را افزوده، مخلوط نماييد و مايه را از روي حرارت برداريد. تخممرغها را در کاسهاي بشکنيد و با مفتول (ويسک) بزنيد سپس شير، جوز بوياي رنده شده، محلول زعفران، نمک و فلفل را اضافه کرده و آرد و بيکينگپودر الک شده را به تدريج افزوده و با مفتول (ويسک) مخلوط نماييد. اين مايه را با مواد فوق مخلوط کنيد.
تابه (چند ضلعي) را روي حرارت قرار داده و روغن مايع را اضافه کنيد. ديواره تابه را هم کاملاً چرب کنيد و اجازه دهيد تا روغن گرم شود سپس مايه را در تابه بريزيد و سطح روي آن را صاف کنيد. در تابه را بگذاريد و حرارت را کم کرده، اجازه دهيد تا مايه بسته و مغز پخت و طلايي رنگ شود. در ماهيتابه را برداشته و بشقاب مناسب و صافي را روي تابه قرار دهيد سپس انگشتان دو دست را زير دستگيرههاي تابه قرار داده و دو انگشت شست را هم به پشت بشقاب چسبانده و کنترل شده و با دقت املت را به روي بشقاب برگردانيد سپس خيلي با دقت و آهسته مجدداً آن را به ماهي تابه منتقل کنيد و در آن گذاشته و روي حرارت کم قرار دهيد تا طرف ديگر آن هم طلايي خوشرنگ شود. بشقاب سرو مورد نظر را روي تابه قرار داده و املت را به روي آن برگردانيد و با سبزيجات فصل تزيين سپس آن را سرو کنيد.
املت فوق را ميتوانيد براي صبحانه، ناهار، شام و ميان وعده و حتي به عنوان پيش غذا و با سس دلخواه استفاده كنيد.
منبع : شور و شیرین