برترینها: رشته پلو، یکی از غذاهای محلی و قدیمی ایرانی است که کمتر کسی پیدا میشود که آن را دوست نداشته باشد.
رشته پلو با خرما و کشمش و سبزی پلو و ماهی، دو غذایی هستند که معمولا در خانه ایرانیان تهیه و سرو میشوند. بهطور مثال، رشته پلو غذایی است که تا طبق یک روایت قدیمی رشته کار و زندگی دست افراد بیاید. یک ضربالمثل قدیمی نیز درباره این غذا وجود دارد که میگوید:
اگر رشته پلو بخوری، رشته امور زندگی دستته.
این غذای رنگارنگ و خوش طعم را درست کنید و از خوردن آن لذت ببرید، به امید اینکه رشته زندگی همیشه در دستتان باشد.
بیشتربخوانید:
طرز تهیه پلو مرغ و قارچ؛ مقوی و سالم
مواد لازم برای ۶ نفر
۳ پیمانه برنج
۲ پیمانه رشته پلویی
۱ عدد سیبزمینی درشت
۱ پیمانه سویا دانه ریز
۲ /۱، ۱ پیمانه کشمش پلویی
۱ پیمانه گردو خرد شده
۵ ق س پیاز داغ
۲ /۱ ق چ زردچوبه
۲ /۱ ق چ ادویه
۲ /۱ ق چ دارچین
زعفران دم کرده
به میزان لازم
کمی روغن و نمک لازم
بیشتربخوانید:
طرز تهیه پلو بریانی هرمزگان
طرز تهیه:
۱. برنج را از قبل بشویید و با مقداری نمک بخیسانید. رشتههای پلویی را به اندازه یک بند انگشت خرد کنید.
٢. در قابلمهای مناسب آب را جوش بیاورید و برنج را در آن بریزید. وقتی دانه برنج آماده و نرم شد رشتهها را اضافه کرده و به آرامی هم بزنید. بعد از یکی دو جوش برنج را آبکشی کنید.
٣. کف قابلمه روغن ریخته و ته دیگ دلخواه را قرار دهید. برنج و رشته را هم در قابلمه بریزید. کمی آب و روغن روی آن بریزید و دم کنید.
٤. کشمشها را شسته و با کمی روغن تفت دهید. مغز گردوها را هم با مقدارخیلی کم روغن تفت دهید و کنار بگذارید.
٥. سویا را خیس کرده و آب آن را کامل بگیرید. بعد با ٢ قاشق پیاز داغ تفت دهید. زردچوبه، ادویه، دارچین وکمی زعفران را همراه میزان لازم نمک اضافه کنید.
٦. سیبزمینی را شسته پوست بگیرید و به صورت نگینی ریز خرد کنید یا با قالب به صورت شکوفههای کوچک قالب بزنید. بعد از شستن و خشک کردن، در روغن سرخ کنید. سپس آنها را در صافی بریزید تا روغن اضافیشان خارج شود.
٧. بعد از دم کشیدن پلو مقداری از آن را با زعفران مخلوط کنید. نهایتا رشته پلو را در دیس کشیده با پلو زعفرانی، سویای تفت داده شده، کشمش، مغز گردو و شکوفههای سیبزمینی تزیین کنید.