مواد لازم برای 6 نفر
برنج........................3 پيمانه(540 گرم)
روغن مايع......................براي تفت دادن
آب مرغ.....................به ميزان لازم
محلول زعفران.......................به ميزان لازم
كره.................یكچهارم پيمانه، (50 گرم)
خامه.......................يكسوم پيمانه(83 گرم)
نمك........................به ميزان لازم
پنير.....................يك پيمانه، رنده شده(125 گرم)
زردهي تخممرغ.......................3 عدد
سينهي مرغ.......................يك عدد، برش شده
نمك، فلفل، زردچوبه، ادويه مخلوط، پودر تخمگشنيز......................به مقدار لازم
پياز.........................يك عدد متوسط، خلال شده
فلفلدلمهايبه مقدار .....................2 عدد، خلال شده
آرد سوخاري....................2 قاشق سوپخوري
كره....................2 قاشق سوپخوري، آب شده
بیشتر بخوانید:
بورک مرغ ؛ یک غذای ترکیه ای پر طرفدار
روشتهیه
مرحله اول: برنج را با كمي روغن مايع تفت دهيد تا براق شود سپس آب مرغ (استاك) و محلول زعفران، كره و خامه و نمك را اضافه روي حرارت قرار دهيد و اجازه دهيد تا مايعات برنج جمع شود سپس حرارت را كم نموده و براي 15 دقيقه روي حرارت كم نگهداريد سپس از روي حرارت برداشته و با پنير رنده شده و زرده تخممرغ زده شده مخلوط كنيد.
مرحله دوم: سينهي مرغ برش شده را تفت دهيد و ادويههاي مورد نظر و نمك و فلفل را اضافه هم بزنيد و كنار بگذاريد.
مرحله سوم: پياز خلال شده را هم تا حدي تفت دهيد تا نرم و براق شود، فلفلدلمهاي خلال شده فوق را هم اضافه هم بزنيد تا براق شود سپس با مرغ تفت داده شده فوق مخلوط كنيد.
مرحله چهارم: ظرف مورد نظر را چرب نموده و با آرد سوخاري پوشش دهيد، يك قسمت از مايه برنج را درون ظرف بريزيد و سطح روي آن را صاف كنيد سپس يك قسمت از مخلوط تفت داده شده فوق را روي آن پخش نماييد مجدداً اين عمل را تكرار كنيد تا آخرين مرحله كه سطح روي آن را با مايه برنج بپوشانيد سپس كره آب شده را روي سطح پلو بدهيد و با در بسته داخل فر گرم شده با حرارت 350 درجهي فارنهايت طبقه وسط (175 درجهي سانتيگراد) براي يكساعت و پانزده دقيقه قرار دهيد يا روي شعله كم گاز (با شعله پخشكن) قرار دهيد تا آماده شود.
نكته: پلوي فوق را هم ميتوانيد بدون زردهي تخممرغ و پنير رنده شده ميشه نموده كه بسيار هم خوشمزه و دلچسب ميباشد.