ايران كوهستاني :
مواد لازم براي 6 -8 نفر
پياز ريز خرد كرده................. 2 عدد متوسط
دنبهي گوسفندي خرد كرده............... 150 گرم
فلفل .................يكدوم قاشق چايخوري
زردچوبه............. 1 قاشق چايخوري
گوشت گوسفندي خرد كرده................ 500 گرم
نمك.............. 1 قاشق چايخوري
هويج مكعبي خرد كرده...................... 2 عدد
سيبزميني مكعبي خرد كرده................ 2 عدد متوسط
زيرهي سياه............. 1 قاشق سوپخوري
روغن محلي يا كره................. 150 گرم
برنج.................. 1 كيلوگرم (حدود 6 پيمانه)
زعفران حلكرده .............2 قاشق سوپخوري
بیشتر بخوانید:
طرز تهیهی رشته پلو مجلسی؛ با مرغ یا گوشت
چطور دیزی سنتی ایرانی درست کنیم؟
طرز تهیه باقالی پلو مجلسی با ماهیچه
روشتهیه
پياز را همراه با دنبهي گوسفندي تفت دهيد و قدري فلفل و زردچوبه به آن بيفزائيد. آنگاه حرارت را كم كنيد و بگذاريد دنبه كاملا آب شود. سپس گوشت را به آن بيفزائيد و بگذاريد بپزد و قدري برشته شود. حالا اندكي نمك، فلفل و زردچوبه به آن بزنيد. در اين ميان هويج، سيبزميني و زيره را نيز در روغن تفت دهيد و كنار بگذاريد. اكنون 40 گرم از كره را در قابلمهي مناسبي بريزيد و روي اجاق قرار دهيد و برنج آبكشيده را همراه با مخلوط هويج، لابهلاي هم در قابلمه بريزيد. باقيماندهي كره را هم رويش بدهيد و هويج پلو را 30 دقيقه دم كنيد. اكنون هويج پلو را براي پذيرائي در ديس مناسبي بكشيد و با زعفران حلكرده و گوشت قورمه بيارائيد.
یادآوری
اگر مايليد كه گوشت نرمتر شود، هنگام پخت قدري آب به آن بيفزائيد.