اعظم گلزارمنش:
مواد لازم براي 4 نفر
فيلهي گوساله................... 750 گرم
پودر زيره ................1 قاشق چايخوري
فلفل چيلي................ يكدوم قاشق چايخوري
تخم گشنيز آسياب كرده.................1 قاشق چايخوري
روغن زيتون ...............2 قاشق سوپخوري
ماست................ 3 قاشق سوپخوري
سير له كرده.................2 حبه
برگ نعناي خرد كرده.............. 2 قاشق سوپخوري
بیشتربخوانید:
طرز تهیه شامی گیلانی ؛ تجربه طعمی جدید
مواد لازم براي تهيهي پلوي بلغور
بلغور جو يا گندم............. 150 گرم
نمك .................يكهشتم قاشق چايخوري
كشمش ............... 100 گرم
قيسي خرد كرده .............100 گرم
روغن زيتون.............. 5 قاشق سوپخوري
روشتهیه
فيلهي گوساله را به تكههاي درشت خرد كنيد و همراه با زيره، فلفل چيلي، تخم گشنيز، روغن زيتون، ماست، سير و نعنا، در كاسهي مناسبي بريزيد. رويش را بپوشانيد و يك شب در يخچال نگه داريد. آنگاه فيله را به سيخ بكشيد و روي منقل كباب كنيد. سپس پلوي بلغور را در ديس مناسبي بكشيد، كباب را رويش بگذاريد و ميل كنيد.
بیشتربخوانید:
گمج کباب + دستور تهیه
روش تهيهي پلوي بلغور: بلغور را دو ساعت بخيسانيد و در قابلمهي مناسبي آب بريزيد و روي اجاق بجوشانيد. آنگاه بلغور و نمك را در آبجوش بريزيد و 5 دقيقه، بپزيد. سپس آن را در صافي بريزيد تا آب اضافيش گرفته شود. بلغور، كشمش، قيسي و روغن زيتون را در ظرف مناسبي بريزيد و مخلوط كنيد.
خواص بلغور
«بلغور گندم» یا «گندم شکسته» نوع کمتر شناخته شدهای از دانه کامل «گندم دوروم» است و در مقایسه با کربوهیدراتهایی که با گندم فرآوری شده یا غنی شده درست شدهاند، بلغور گندم منبع بهتری از ویتامینها، مواد معدنی، فیبر، آنتیاکسیدانها و ریزمغذیهاست.
بلغور چربی کمی دارد، مقدار زیادی مواد معدنی مثل منگنز، منیزیم و آهن دارد، ضمن اینکه منبع خوبی از پروتئینهای گیاهی است.