اویس کلاهی :
مواد لازم برای 6-8 نفر
ماهی سفید .................... 1 عدد بزرگ
نمک و فلفل سیاه ........... به میزان لازم
مغزگردو خرد کرده ...............150 گرم
سبزی معطر محلی(نعنا، خالواش، چوچاق ) ............... از هر کدام یک دسته
رب انا............. 3 قاشق سوپخوری
گلپر.............به میزان لازم
روشتهیه
ماهی را تمیز کرده،بشوئید و با نمک و فلفل مزه دار کنید.آن گاه گردو،سبزی محلی،رب انار و گلپر را مخلوط کنید و داخل شکم ماهی را با این مخلوط پر کرده و با نخ و سوزن بدوزید تا مواد بیرون نریزد. سپس ماهی را به مدت تقریبی یک ساعت در فر گرم کرده با دمای 180 درجۀ سانتیگراد بپزید تا برشته و طلائی شود.
بیشتربخوانید:
طرز تهیه ماهی شکم پر مجلسی
یادآوری
اگر در هنگام پخت ماهی اندکی آب نارنج رویش بریزیم، طعم ترش نارنج جذب ماهی میشود و آن را لذیذ تر میکند.
مالابیج را با سس مخصوص(انار و گردو) و برنج کته میل میکنند.
خواص ماهی سفید
هر چند ماهی سفید نسبت به ماهی های چرب دیگر مثل ماهی تن امگا ۳ کمتری دارد، ولی به دلیل کالری کم و چربی غیر اشباع، این ماهی یکی از منابع تغذیهای خوب برای بیماران قلبی و مبتلا به فشارخون بالا محسوب می شود.