به گزارش مجله کوروش، سوپها به خاطر نرم و آبکی بودنشان، معمولا گزینه بسیار مناسبی برای افطار و سحری به حساب میآیند. تا جایی که برخی اعتقاد دارند که به قول معروف، با خوردن سوپ، راه گلویشان باز میشود و هضم غذا برایشان راحتتر خواهد شد. اگر چه بعضی افراد هم ترجیح میدهند سوپهای مقوی با پروتئین و فیبر بالا را برای سحری آماده کنند و سوپهای سبکتر را برای افطاری، ولی اصلا قرار نیست خودتان را محدود کنید. هر چه بیشتر سعی کنید از مواد غذایی مقوی در ماه رمضان استفاده کنید، بیشتر هم به نفعتان خواهد بود. در این مطلب قصد داریم طرز تهیه ۲ سوپ مقوی و مناسب برای ماه رمضان را به شما آموزش دهیم تا بتوانید انرژی خود را به دست بیاورید و در کنار آن، از طعم بی نظیر سوپ، لذت کافی را ببرید. با ما همراه باشید.
مواد لازم
نخود...............۱/۳ لیوان دسته دار فرانسوی
گوشت چرخ کرده.................۲۰۰ گرم
شوید ساطوری شده..................۲ قاشق غذا خوری
برنج.................۱/۲ لیوان دسته دار فرانسوی
هویج................۱ عدد متوسط
پیاز................۱ عدد بزرگ
نمک، زردچوبه و فلفل...............به میزان لازم
روغن..................به میزان لازم
آبلیمو...............۱ قاشق غذاخوری
طرز تهیه:
نخودها را از قبل حداقل به مدت ۲ تا ۴ ساعت در آب بخیسانید تا نفخ آن ها، گرفته و کمی نرم شوند. در این مدت چند بار آب نخود را عوض کنید. پیازها را به صورت نگینی ریز یا خلالی باریک خرد کنید. یک قابلمه را روی حرارت قرار دهید و کمی روغن در آن بریزید. میتوانید از کره یا روغن کنجد هم استفاده کنید. پیازها را در روغن تفت دهید تا سبک و طلایی شوند.
گوشت چرخ کرده را در روغن تفت دهید و بعد از اینکه رنگ گوشت عوض شد، زردچوبه و فلفل را به آن اضافه کنید. حرارت را پایین بیاورید و اجازه دهید گوشت چرخ کرده با ادویه هاطعم بگیرد. میتوانید از ادویههای دیگر هم در طرز تهیه سوپ مقوی برای ماه رمضان استفاده کنید.
نخودها را آبکشی و به گوشت چرخ کرده اضافه کنید. به مواد آب جوش یا ولرم اضافه کنید و بعد از اینکه جوش آمد، حرارت را پایین بیاورید و در ظرف را بگذارید. وقتی نخودها نرم شدند و پختند، برنج را به آن اضافه کنید. حتما برنج را از قبل یشویید و آب کشی کنید. هویج را پوست بگیرید و خیلی ریز خرد کنید و به مواد داخل قابلمه اضافه کنید.
شویدها را در همین مرحله به مواد اضافه کنید. میتوانید از شوید خشک هم در طرز تهیه سوپ مقوی برای ماه رمضان استفاده کنید. وقتی برنج لعاب انداخت، نمک را اضافه کنید. برای طعم بهتر میتوانید آبلیمو یا آب نارنج هم در سوپ به کار ببرید.
طرز تهیه سوپ نخود و شوید (روش دوم)
در طرز تهیه سوپ مقوی برای ماه رمضان، میتوانید به جای سرخ کردن گوشت چرخ کرده، از گوشت قلقلی استفاده کنید. در این روش، یک پیاز را رنده و آب گیری کنید. سپس گوشت چرخ کرده را به همراه زردچوبه، نمک و فلفل به آن اضافه کنید. گوشت را با دست ورز دهید تا همه مواد با هم منسجم و یکدست شوند. گوشتها را به اندازه یک کشک شکل دهید و در تابه سرخ کنید.
در یک قابلمه، نخود را بپزید و سپس به آن گوشتهای قلقلی، برنج و هویج ریز خرد شده، به همراه شوید اضافه کنید. در ظرف را بگذارید و اجازه دهید سوپ مقوی برای ماه رمضان لعاب بیندازد. در آخرین مرحله نمک و آبلیمو را اضافه کرده و بچشید. بعد از آماده شدن سوپ، آن را در ظرف مناسب سرو کنید. در کنار این سوپ میتوانید از نان باگت یا تست هم استفاده کنید.
سوپ مرغ و ذرت؛ یک سوپ خیلی خوشمزه برای افطار و سحر
سوپ مرغ و ذرت، نسبت به سوپ نخود و شوید از نظر پروتئین موجود، کمی سبکتر است. ولی نشاسته و کربوهیدرات بیشتری دارد و آن هم به خاطر استفاده از ذرت و سیب زمینی در دستور پخت آن است.
مواد لازم
پیاز: ۲ عدد
سیر: ۴ حبه
کره: ۲ قاشق سوپ خوری
سینه مرغ: ۱ عدد
ذرت: ۳۰۰ گرم
سیب زمینی: ۱ عدد متوسط
فلفل قرمز، نمک و تخم گشنیز: به میزان دلخواه
سبزیهای معطر: به میزان دلخواه
طرز تهیه
در اولین مرحله از طرز تهیه سوپ مقوی برای ماه رمضان، پیاز را پوست بگیرید و به صورت خلالی و باریک خرد کنید. سیرها را هم پوست بگیرید و خیلی ریز خرد کنید. میتوانید آنها را له یا رنده هم بکنید. در یک قابلمه، روغن یا کره بریزید و پیازها را در آن تفت دهید. بعد از اینکه سبک و کمی طلایی شد، سیر را اضافه کنید. وقتی عطر سیر بلند شد، سینه مرغ را به پیاز و سیر اضافه کنید. زردچوبه و فلفل را اضافه کنید و اجازه دهید کمی با هم تفت بخورند و طعم یکدیگر را بگیرند.
بعد از اینکه رنگ مرغ تغییر کرد، به اندازه ۳ لیوان دسته دار فرانسوی، آب جوش به مرغ اضافه کنید. زمانی که آب شروع به جوشیدن کرد، حرارت را پایین بیاورید و در ظرف را بگذارید. در یک ظرف دیگر، ذرت را بپزید. میتوانید از کنسرو ذرت آماده هم استفاده کنید. سیب زمینی را پوست بگیرید و به صورت مکعبی و نگینی خرد کنید. بعد از اینکه ذرتها کمی نرم شدند، آنها را به قابلمه ذرت اضافه کنید.
وقتی مرغ پخت، آن را از قابلمه خارج کنید و به صورت رشته رشته در آورید. دوباره مرغ رشته رشته شده را به قابلمه برگردانید. سبزیهای معطر را به صورت خشک یا تازه و ساطوری شده اضافه کنید. میتوانید حتی سبزیها را از طرز تهیه سوپ مقوی برای ماه رمضان حذف کنید، ولی حتما میدانید که با این کار، طعم سوپ تحت تاثیر قرار خواهد گرفت. ذرت و سیب زمینی پخته شده را به مواد داخل قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید همه با هم بپزند و لعاب بیندازند.
تخم گشنیز و نمک را در همین مرحله اضافه کنید. برای طعم بهتر میتوانید به اندازه ۱ قاشق غذاخوری آب لیمو یا آب نارنج به مواد اضافه کنید. بعد از اینکه همه مواد با هم پختند و طعم همدیگر را گرفتند و لعاب انداختند، حرارت را قطع کرده و سوپ را در ظرف مناسب سرو کنید.
این سوپ مقوی برای ماه رمضان را میتوانید، هم در وعده افطار و هم در وعده سحری میل کنید.
فوت و فنهای طرز تهیه انواع سوپ برای افطار و سحری ماه رمضان
*فراموش نکنید که در انواع سوپ برای افطار و سحری ماه رمضان درست میکنید، باید با سلیقه خودتان هماهنگ کنید. این یعنی، میتوانید به مواد لازم و موجود در طرز تهیه سوپ لذیذ و مقوی برای ماه رمضان، مواد دلخواهتان را کم یا زیاد کنید. استفاده از مواد دیگر مثل نخود فرنگی، قارچ، هویج، کلم بروکلی، کرفس، سیب زمینی و … در دستور پخت سوپ ها، به ذائقه و سلیقه شما بستگی دارد.
*استفاده از انواع ادویهها و چاشنیها هم در طرز تهیه انواع سوپ مقوی و لذیذ برای افطار و سحر ماه رمضان کاملا اختیاری است.
*از آن جایی که در ماه مبارک رمضان، بدن شما آب زیادی را از دست میدهد، سوپها بهترین جبران کننده این کم آبی هستند. پس بهتر است سوپ را آبکیتر درست کنید.
*اگر به هر دلیل نمیخواهید از گوشت چرخ کرده یا مرغ، در طرز تهیه انواع سوپ مقوی برای افطار و سحر ماه رمضان استفاده کنید، بهتر است انواع استاکها را در سوپ به کار ببرید. با این کار مواد مورد نیاز بدنتان را تامین میکنید و در عین حال زمان زیادی را برای تهیه سوپ صرف نخواهید کرد. البته اگر از قبل استاک را خودتان آماده کرده باشید.