مواد مورد نیاز:
▪ خرمالو................. یک کیلو
▪ برگه هلو یا زرد آلو یا مخلوط............... هر نیم کیلو
▪ سیاه دانه.............. ۱ قاشق مرباخوری
▪ نمک.............. ۱ قاشق مرباخوری
▪ تخم گشنیز نیمکوب............... ۱ قاشق مرباخوری
▪ پودر گلپر............. ۱ قاشق مرباخوری
▪ خرمای بدون هسته................ نیم کیلو
▪ سرکه ..............یک لیتر
▪ تمرهندی .................یک بسته
طرز تهیه:
برای تهیهی این ترشی از خرمالوی له شده و بسیار نرم هم میتوان استفاده کرد و لازم نیست که حتماً سالم باشد.
خرمالوها را خرد کرده و داخل مخلوط کن میریزیم تا یکنواخت شوند. نیازی به گرفتن پوست آنها نیست. اما اگر عمل له کردن و مخلوط کردن با دست انجام شود، پوست آنها باید جدا شود، چون پوستها به صورت درسته باقی مانده و ظاهر بدی به ترشی میدهد.
– تمرهندی را در سرکه میریزیم و آن را به طور کامل با دست مخلوط کرده و هستههای آن را جدا میکنیم.
برگهی هلو یا زرد آلو را که حداقل به مدت ۱۲ ساعت در سرکه خیسانده ایم و به طور کامل نرم شده است، همراه با تمرهندی و " خرمای هسته گرفته " چرخ میکنیم تا به طور کامل مخلوط شوند.
پودر گلپر، تخم گشنیز نیم کوب، سیاه دانه و نمک را به مخلوط خرمالو، خرما، تمرهندی و برگههای چرخ شده اضافه میکنیم.۵- سرکه را به اندازهی دلخواه به مواد چرخ شده اضافه کرده و از آن میچشیم. بسته به ذائقه، میزان سرکه و نمک را میتوان کم یا زیاد کرد.
این ترشی یک نوع ترشی فوری است که به محض آماده کردن، قابل مصرف است.