به گزارش غذالند، ترشی مخلوط، یکی از انواع ترشیهای پرطرفدار خانگی میباشد که به آن ترشی گل کلم نیز میگویند. این چاشنی محبوب و پرطرفدار پای ثابت تمام سفرههای ایرانی و به خصوص غذاهای سنتی بوده که لذت غذا را دوچندان میکند. فصل درست کردن ترشیها معمولا در پاییز و زمستان است که میتوانید در کنار غذاها سرو نمایید. در واقع از قدیمیترین رسمهای ایرانی در این فصول، ترشی انداختن و آماده کردن آن هاست.
درست کردن ترشی مخلوط نیز بسیار راحت و آسان بوده و میتوانید با توجه به اندازههای مواد و به خصوص ادویهها این ترشی عالی و پرطرفدار را در منزل تهیه و آماده کنید. با توجه به ذائقه خود میتوانید طعم تند و نمک ترشی را کم و یا زیاد کنید. همچنین اگر دوست ندارید میتوانید خیار را جایگزین بادمجان و حتی برخی از سبزیجات این ترشی را حذف کنید و بر طبق ذائقه خود این ترشی خوشمزه و محبوب را آماده کنید.
بیشتربخوانید:
فوت و فنهای ترشی انداختن
مواد لازم
گل کلم کوچک: ۱ عدد
هویج متوسط: ۳ عدد
بادمجان گوشتی: ۶ عدد
فلفل سبز تند: ۶ عدد
سیر: ۱ بوته
سبزی ترشی (گشنیز، جعفری، شوید، ترخون، مرزه، نعنا) خورد شده: ۵ قاشق غذاخوری
سیاه دانه: ۱ قاشق غذاخوری
نمک: به میزان لازم
زردچوبه: یک قاشق سرخالی غذاخوری
سرکه قرمز: به میزان لازم
مراحل
اول گل کلم، هویج و سیرها را خوب بشویید.
وقتی آب آنها گرفته شد، در داخل یک پارچه تمیز از شب تا صبح بگذارید تا کامل خشک شوند، چون اصلا نباید آب داشته باشند وگرنه ترشی خراب میشود.
سپس در داخل یک ظرف بزرگ به نسبت مواد ترشی گل کلم، فلفل و سیر را ریز خرد کنید.
هویج را هم با رنده درشت رنده کرده و اضافه کنید.
بادمجان را شسته و باید خوب خشک کنید.
سپس بادمجانها را کبابی کنید.
پوست بادمجانها را جدا کنید و خوب له کنید.
وقتی که بادمجان خنک شد با مواد ترشی مخلوط کنید.
سبزی ترشی را هم بریزید و سیاه دانه، نمک و زردچوبه را هم اضافه کنید.
بعد سرکه را اضافه کنید.
سرکه را تا اندازهای بریزید که با مواد مخلوط بشود، نباید رقیق باشد و فقط در حد مخلوط شدن و تقریبا سه لیوان کافی است.
بیشتربخوانید:
طرز تهیه سیر ترشی هفت ساله در ۴۰ روز
طرز تهیه ترشی سالادی؛ خوشمزه و پرخاصیت