سرمه جلیلی :
مواد لازم برای 6 نفر
پياز خرد کرده ............. ٢ عدد متوسط
روغن زيتون ............. ٢ قاشق سوپخورى
سير له کرده............ ٢ حبه
پاپريكا.......... یکدوم قاشق چايخورى
ساقة كرفس خرد کرده .............. ١ عدد متوسط
عدس...........٢ پيمانه
آب مرغ........... ٢ ليتر
بادمجان سرخ کرده و له شده............. ٢ پيمانه
برگ بو........ ١ عدد
نمك و فلفل............ به میزان لازم
سركة سيب.............. ٣ قاشق سوپخورى
بیشتر بخوانید:
سوپ لپه
روشتهیه
پياز و روغن را در قابلمة مناسبی بریزید و روی حرارت اجاق بگذارید و پیوسته هم بزنید تا پیاز نرم و طلایی شود. آنگاه سیر، پاپریکا و کرفس را بیفزائید و قدری دیگر تفت دهید. حالا عدس خیسانده و آب مرغ را اضافه کنید تا عدس بپزد. سپس بادمجان، برگ بو، نمک و فلفل را افزوده و صبر کنید تا سوپ کاملا پخته و جا بیفتد. اینک سرکه را بیفزائید و سوپ را در ظرف مناسبی بکشید و با پیاز داغ آن را بیارائید.
بیشتر بخوانید:
سوپ سیبزمینی و عدس
طرز تهیه سوپ ماست و خیار؛ برای روزهای گرم تابستان
خواص عدس
عدسها منبع عالی از مولیبدنوم و فولات هستند. آنها همچنین غنی از فیبر، مس، فسفر و منگنز می باشند. علاوه بر این، سرشار از آهن ،پروتئین، ویتامین ب 1 ، پانتوتنیک، روی ،پتاسیم و ویتامین ب 6 می باشند. عدس همچنین غنی از کربوهیدرات های پیچیده و مواد مغذی است که باعث افزایش متابولیسم بدن می شوند و به سوزاندن چربی کمک می کنند. یک منبع عالی از فیبر محسوب می شوند که می توانن سطح کلسترول را کاهش دهند. همچنین یک منبع عالی از فولات و منیزیم می باشند.