چیکن پاستیلا یا باستیلای مرغ نوعی خمیر لقمهای است که همراه با گوشت، سبزیجات یا مرغ میتوان آن را پر کرد. این غذای خوشمزه معمولا ظاهری شبیه به کیک دارد و مزه اش شور و شیرین است. این غذا در مراکش با گوشت کبوتر و دارچین و بادام در خمیر شیرین درست میشود. این غذا را با ادویجاتی همچون زعفران و دارچین مزه دار میکنند. پاستیلا یک دستور پخت دریایی هم دارد که با میگو، ماهی مرکب و رشته ورمیشل پر میشود. پس از نوش جان کردن این غذا برای ادای احترام به سنت مراکشی میتوانید یک لیوان چای نعنا محشر بنوشید.
آشپزی مراکشی شباهت و قرابت بسیاری با آشپزی خاورمیانه، هند و چین دارد. البته دستور پختهای مراکشی تاثیر بسیاری هم از غذاهای اسپانیایی، پرتغال و فرانسوی گرفته اند. در شهرهای بزرگ مراکش مردم با قاشق و چنگال غذا میخورند، اما به صورت سنتی غذا خوردن با دست مرسوم است؛ و البته در مراکش حتما باید با دست راست غذا بخورید. اگر به مراکش رفتید به جای غذا خوردن در رستورانهای شیک حتما غذاها و خوردنیهای خیابانی را امتحان کنید. مطمئن باشید پشیمان نمیشوید.
مراکشیها عاشق غذا خوردن همراه با نان هستند. آنها یک نان معروف و بسیار خوشمزه به نام خبز دارند که دستور تهیه آن را در سایت غذالند قرار داده ایم.
مواد لازم
مرغ بدون استخوان: ۲۰۰ گرم
خمیر فیلو یا لواش گرد بورک یا لواش سه گوش بورک: ۳ ورق
پیاز: یک عدد
سیر: یک تا دو حبه
نمک: به مقدار لازم
پودر زنجفیل: یک قاشق چایخوری
زردچوبه: ۳ قاشق چایخوری
جعفری و گشنیز خرد شده: چند قاشق غذاخوری
پودر دارچین: یک قاشق چایخوری
کره: ۲۵ گرم
زعفران دم کرده: دو قاشق سس خوری
روغن زیتون: چند قاشق غذاخوری
تخم مرغ: دو عدد
خمیر بادام (بادام سابیده): ۴۰ گرم
گلاب یا عرق بهارنارج: یک قاشق غذاخوری
صمغ عربی: یک قاشق چایخوری (اگر ندارید خیلی مهم نیست)
زیتون خرد شده سبز و سیاه: ۱۰ عدد
ادویه مخلوط: یک قاشق چایخوری
شکر: یک قاشق غذاخوری
مراحل پخت
۱: ابتدا مرغ را خورد کرده و در تابه بریزید.
۲: سپس پیاز خرد شده و سیر و جعفری و گشنیز را به مرغ اضافه کنید و با روغن زیتون و ادویه جات تفت دهید.
۳: با حرارت ملایم اجازه دهید مواد خود بپزند. اگر لازم بود کمی آب اضافه کنید تا کاملا پخته شود.
۴: سپس اجازه دهید مواد خنک شود.
۵: آب و سس داخل مرغ را بردارید و با کمی کره گرم کنید و داخلش دو تخم مرغ را بکشنید و هم بزنید تا بپزد.
۶: برای تهیه خمیر بادام مقداری بادام را داخل آب جوش بریزید و بعد خالی کنید و پوست بگیرید.
۷: سپس کمی روغن داخل تابهای بریزید و بادامها را به مدت ۵ دقیقه تفت دهید.
۸: بعد اجازه دهید خنک شوند.
۹: بادامها را داخل بلندر ریخته و با پودر شکر مخلوط کنید.
۱۰: ادویه مخلوط و عرق بهار نارنج و صمغ عربی را به آن اضافه کنید.
۱۱: ورقههای فیلو یا بورک را با قلم موی سیلیکونی چرب کنید.
۱۲: به این صورت براق و شفاف میشوند و دیگر پاره نمیشوند.
۱۳: سینی فر یا قالب شیفون کیک یا قالب دلخواه را چرب کنید.
۱۴: یک تا دو لایه خمیر پهن کنید و سپس یک لایه خمیر بادام و یک لایه مخلوط تخم مرغ و یک لایه از مرغ ادویهای داخل آن قرار دهید.
۱۵: یک لایه خمیر قرار دهید و باز هم از مواد لایهای بریزید.
۱۶: در صورت تمایل میتوانید زیتون خرد شده هم اضافه کنید.
۱۷: سپس روی تمام مواد را با خمیر بپوشانید.
۱۸: فر را روی ۲۰۰ درجه سانتیگراد گرم کنید و پاستیلا را حدود ۲۵ تا ۳۰ دقیقه تا زمانیکه روی خمیر طلایی شود در فر قرار دهید.
۱۹: سپس پاسیتلا را داخل ظرف دلخواه قرار دهید و با مقداری شکر و دارچین، داغ داغ سرو کنید.