پلو افغانی یا کابلی پلو یکی از غذاهای اصیل و مشهور کشور افغانستان هستش که به دلیل طعم لذیذش در کشورهای همسایه هم شناخته شده. پلو افغانی جز خانوادهی شیرین پلو به حساب میاد و از قضا با ذائقهی ما ایرانیها هم خیلی جوره. در صورتی که طعم شیرین رو برای غذا میپسندین پیشنهاد میکنم حتما امتحانش کنین و از طعمش لذت ببرین.
مواد لازم
- گوشت گوسفندی: ۳۰۰ گرم
- برنج: ۲ و ۱/۲ پیمانه
- هویج: ۳ الی ۴ عدد
- پیاز داغ: ۲ الی ۳ قاشق غذاخوری
- خلال پسته و بادام: ۱/۲ پیمانه
- کشمش پلویی: ۱/۲ پیمانه
- خلال پوست پرتقال: ۱/۴ پیمانه
- شکر: ۲ قاشق غذاخوری
- کره: ۳۰ گرم
- زعفران دم کرده: به مقدار لازم
- دارچین: ۱/۳ قاشق چایخوری
- زیره: ۱/۴ قاشق چایخوری
- هل: ۴ الی ۵ عدد
- پودر میخک و جوز هندی: ۱/۸ قاشق چایخوری (در صورت تمایل)
- نمک، فلفل و زرچوبه به مقدار لازم
طرز تهیه:
۱. برای تهیه پلو افغانی ابتدا باید گوشتمون رو بپزیم پس گوشتهایی که خرد کردیم رو با نصفی از کل مقدار پیاز داغ، فلفل و زرچوبه تفت میدیم تا رنگشون برگرده.
۲. بعد بهشون آب جوش اضافه میکنیم و در قابلمه رو میذاریم تا بپزن. برای پخت گوشت از آب زیاد استفاده نکنین، چون گوشت باید بعد پخت تنگ آب باشه تا از آبش موقع دم گذاشتن برنج استفاده کنیم.
۳. تا گوشت میپزه بقیه مواد رو حاضر میکنیم، پس هویجهایی که خلالی خرد کردیم رو با کره، مابقی پیاز داغ، شکر، دارچین، زیره، میخک و جوز هندی کمی تفت میدیم.
۴. همین که شکر حل بشه کافیه.
۵. حالا حدود نصف لیوان ٖآب به مخلوط اضافه میکنیم وهل هارو هم میریزیم و اجازه میدیم تا هم هویجها بپزن و هم هل مزه بده.
۶. وقتی آب هویجها تقریبا کشیده شد هل هارو درمیاریم و بعد کشمش، خلال بادوم، پسته و پرتقال رو هم اضافه کرده و کمی تفت میدیم.
۷. وقتی گوشت کاملا پخت بهش نمک میزنیم و اجازه میدیم تا کاملا تنگ آب بشه.
۸. حالا گوشت و آب گوشت رو هم به مخلوط هویجمون اضافه میکنیم و به مقدار لازم زعفرون هم میریزیم.
۹. مواد رو تفت میدیم تا آبشون تقریبا کشیده بشه. حالا مایه پلو افغانی حاضره.
۱۰. فقط میمونه دم گذاشتن پلو پس لایه لایه برنج آبکش شده و مخلوط گوشتمون رو روی هم میچینیم و برنج رو دم میذاریم تا برای نیم ساعت الی سه ربع خوب بپزه.
۱۱. حالا پلو افغانی خوشمزه ما حاضره.