Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 2 آذر 1403 - 08:10

16
آبان
طرز تهیه دست پیچ کرمانشاهی؛ یک غذای محلی لذیذ

طرز تهیه دست پیچ کرمانشاهی؛ یک غذای  محلی لذیذ

دست پیچ کرمانشاهی غذایی محلی است که شباهت زیادی به کوفته داشته و از دو لایه بیرونی و درونی تشکیل شده است. دست پیچ‌ها با گوشت بدون چربی، نخود لپه و آرد نخودچی تهیه و در سس مخصوص با حرارت ملایم پخته می‌شوند.

 دست پیچ کرمانشاهی غذایی شبیه کوفته تبریزی است که از دو لایه تشکیل شده است. لایه بیرونی که از خمیر حاصل از ترکیب گوشت، لپه، آرد نخودچی و تخم مرغ درست می‌شود و لایه درونی که در آن برگه قیسی، مغز گردو، پیاز داغ و کشمش قرار می‌گیرد. اگر شما هم به این غذای محلی علاقه دارید با ما همراه باشید. در ادامه طرز تهیه طرز تهیه این دست پیچ را شرح خواهیم داد.


طرز تهیه دست پیچ کرمانشاهی

به منظور تهیه این غذای سنتی به مواد اولیه‌ای که در جدول زیر مشاهده می‌کنید، نیاز خواهید داشت.

مواد لازم
گوشت چرخ کرده بدون چربی 500 گرم
لپه یا نخود 250 گرم
آرد نخودچی 100 گرم
پیاز متوسط رنده شده 1 عدد
تخم مرغ 2 عدد
زردچوبه، نمک و فلفل به میزان لازم
روغن مایع مخصوص سرخ کردن به میزان لازم
برگه قیسی 200 گرم
کشمش بدون هسته 150 گرم
مغز گردوی خرد شده 150 گرم
پیاز داغ 2 قاشق غذاخوری

دستور تهیه
  1. پیاز رنده شده، نمک، فلفل و زردچوبه را به گوشت چرخ کرده اضافه کنید و خوب ورز دهید تا با هم مخلوط شده و گوشت مزه دار شود.
  2. لپه را از شب قبل خیس کنید و چند مرتبه آب آن را عوض کنید. سپس آب لپه را بریزید و آن را بپزید.
  3. لپه پخته را چرخ کنید تا کاملا له شود، سپس آن را همراه با آرد نخودچی به گوشت اضافه کنید.
  4. تخم مرغ‌ها را به مخلوط لپه، آرد نخودچی و گوشت اضافه کرده و مواد را با دست خوب ورز دهید تا حالت چسبندگی پیدا کنند.
  5. مایه دست پیچ را در نایلون قرار داده و به مدت ۳۰ دقیقه در یخچال بگذارید تا استراحت کند.
  6. برگه‌های  قیسی و کشمش را تمیز بشویید و در صافی بریزید تا آب آن کاملا خارج شود، سپس با پیاز داغ و مغز گردو مخلوط کنید.
  7. از مایه دست پیچ به اندازه یک نارنگی بردارید، وسط آن را گود کرده و با مخلوط مواد میانی (برگه قیسی، کشمش، پیاز داغ و مغز  گردو) پر کنید، سپس آن را به شکل بیضی درآورید.
  8. روغن را در تابه ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید تا داغ شود، سپس دست پیچ‌ها را در آن سرخ کنید.
  9. دست پیچ‌های سرخ شده در قابلمه‌ای در یک ردیف بچینید.

اکنون باید سس را آماده کنید و دست پیچ‌ها را درون آب بپزید.

 

طرز تهیه سس دست پیچ

برای تهیه این سس به مواد اولیه زیر نیاز است.

مواد لازم برای تهیه سس دست پیچ 
آب 1 لیوان
آبلیموی ترش 2 قاشق غذاخوری
 رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری
شکر 1 قاشق غذاخوری
 

مراحل پخت دست پیچ در سس

  1. رب گوجه فرنگی، آبلیمو، آب و شکر را مخلوط کرده و اگر از مواد میانی دست پیچ چیزی مانده به آن اضافه کنید، سپس این سس را روی دست پیچ‌ها بدهید.
  2. قابلمه را روی حرارت ملایم قرار داده و درب آن را ببندید، حدود ۲۰ دقیقه صبر کنید تا سس به خورد دستپیچ‌ها رفته و غلیظ شود.
  3. دست پیچ آماده است، آن را در ظرف سرو بچینید و از سس غلیظ باقیمانده در قابلمه روی آن بریزید.

دست پیچ کرمانشاهی را به عنوان نهار همراه با نان و سبزی خوردن نوش جان کنید.


سخن آخر

دست پیچ کرمانشاهی از غذا‌های محلی خوشمزه ایست که می‌توانید با تهیه آن در برنامه غذایی خود تنوع ایجاد کنید. امیدواریم این غذای مقوی را درست کنید و از خوردن آن لذت ببرید.
 
 
برچسب ها: کوفته تبریزی، غذای محلی، دست پیچ کرمانشاهی، طرز تهیه دست پیچ کرمانشاهی، غذاهای سنتی ایران، سس کوفته تعداد بازديد: 753 تعداد نظرات: 1

نظرات

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز