سمبوسه هندی مشابه سمبوسه ایرانی است با این تفاوت که شما میتوانید به راحتی خمیر سمبوسه هندی را در مدت زمان کم و تنها با استفاده از آب و آرد و نمک تهیه نمایید.
مواد لازم میانی
- روغن: ۳ قاشق سوپ خوری
- میخک: ۶ الی ۷ عدد
- تخم خردل: یک قاشق سوپ خوری
- زیره (پودر شده): ۲ قاشق چای خوری
- فلفل سیاه (پودر شده): یک قاشق سوپ خوری
- تخم گشنیز: یک قاشق سوپ خوری
- زنجبیل (پودر شده): یک برش کوچک
- زردچوبه: یک قاشق چای خوری
- چوب دارچین: یک عدد
- سیر (ریز خرد شده): ۴ حبه
- فلفل قرمز (خشک شده): ۳ عدد
- پیاز (ریز خرد شده): یک عدد
- هویج (نگینی خرد شده): ۲ عدد
- سیب زمینی پخته (نگینی خرد شده): ۳ عدد
- لیمو: یک عدد
- نخود فرنگی (پخته): یک پیمانه
- آرد: ۲ قاشق سوپ خوری
- نمک: به مقدار لازم
- روغن: به مقدار لازم
مواد لازم خمیر:
- آرد: یک کیلوگرم
- نمک: ۲ قاشق چای خوری
- آب: به مقدار لازم
طرز تهیه
ابتدا برای تهیه مواد میانی، روغن را در ظرف مناسبی روی حرارت گرم کنید و چاشنیها را در آن تفت دهید تا عطر و بوی آنها بلند شود.
سیر و فلفل قرمز خشک و خرد شده را در روغن تفت دهید.
پیاز، هویج، سیب زمینی، نخود فرنگی، آب لیمو ترش، نمک و آرد را اضافه کرده تفت دهید.
ظرف را از روی حرارت برداشته و کنار بگذارید، چوب دارچین و میخکها را از مواد جدا کنید.
برای تهیه خمیر، مواد را با هم مخلوط کنید و در صورت سفت بودن خمیر کمی آب بیفزایید.
خمیر را ورز داده و سپس گلولههایی به اندازه گردو از آن جدا کنید.
گلولههای خمیر را روی سطح کار با وردنه پهن کنید و به شکل قیف در آورید (مثلثی شکل).
سپس مخلوط مواد میانی را روی هر یک از آنها قرار داده و لبهها را روی هم بگذارید.
سمبوسهها را در روغن داغ سرخ کنید و سپس سرو نمایید.
منبع : ماهنامه سفره ایرانی