سسهایی که به منظور دیپ کردن درست میشوند را معمولا همه دوست دارند. چه مزه سیر یا پنیر بدهند چه تند و شیرین باشند. سس تند و شیرین تایلندی از آن دسته سسهایی است که کافیست یک بار امتحان کنید تا به آن معتاد شوید. این سس چسبناک میتواند بهترین دیپ برای استیک، اسپرینگ رول، سیب زمینی، ماهی، میگو و فینگر فودهای سرخ کردنی باشد.
اگر اهل سس خریدن باشید حتما این سسها را با اسمهای تجاری مختلف و قیمتهای بالا در فروشگاهها دیدهاید. حقیقت این است که درست کردن این سس در خانه خیلی ارزانتر و آسانتر از آنچه فکر کنید انجام میشود. کافیست یک بار آن را درست کنید و در یک بطری خاص روی میز غذا بگذارید و شاهد پر و خالی شدن بطری باشید. اگر اصولا غذاهای ادویه دار و تند را دوست ندارید، شیرینی این سس تندی آن را ملایمتر میکند.
مواد لازم:
شکر- سه چهارم پیمانه
سرکه – یک چهارم پیمانه
سیر رنده شده - یک قاشق غذاخوری
پرک فلفل قرمز- یک قاشق چای خوری
سس فلفل - یک قاشق چای خوری
نشاسته ذرت - یک قاشق غذاخوری
آب سرد - یک قاشق غذاخوری
نمک - یک دوم قاشق چای خوری
سرکه و شکر را همراه با آب داخل قابلمهای بریزید و روی شعله متوسط قرار دهید و هر چند دقیقه یک بارهم بزنید تا شکر کاملاً حل شود.
وقتی مخلوط شروع به قل زدن کرد، سیر رنده شده و فلفل قرمز را اضافه کنید. شعله زیر قابلمه را کم و اجازه بدهید مواد در حرارت کم باقی بماند. با این کار طعم تند وشیرین به خوبی با هم آمیخته میشود.
سپس سس فلفل را به قابلمه اضافه کنید. مقدارسس فلفل را بسته به این که میخواهید سس چقدر تند باشد میتوانید کمتر یا بیشتر کنید.
در کاسه دیگری، نشاسته ذرت را با یک قاشق غذاخوری آب سرد مخلوط کنید و هم بزنید تا نشاسته در آب حل شود و بعد از آن نشاسته حل شده را به قابلمه سس چیلی شیرین بریزید.
سس بلافاصله شروع به غلیظ شدن میکند. ۳ تا ۵ دقیقه دیگر سس را روی حرارت متوسط هم بزنید تا به غلظت دلخواه برسد.
صبر کنید سس خنک شود. سپس آن را داخل شیشه بریزید و تا زمان مصرف در یخچال نگهداری کنید. سس چیلی شیرین با طعم تند و شیرین و همراه با انواع غذاها سرو کنید و از آن لذت ببرید. این سس همراه با انواع بورک و مرغ سوخاری فوقالعاده است.
منبع: روزنامه خراسان