ماکارونی (Macaroni)
شاید پیش از این هم اسم غذایی به نام «مک اند چیز» (Mac & Cheese) را شنیده باشید؛ یک خوراکی سالم و خوشمزه با طعم پنیری که از جمله خوراکهای محبوب کودکان است. معروفترین و در عین حال در دسترسترین شکل پاستا همان نوعی است که در این غذا مورد استفاده قرار میگیرد و با نام ماکارونی به شهرت رسیده است. فرم این پاستا لولهای است و به این صورت سس خامهای و لطیف به راحتی به درون آن نفوذ کرده و طعم پنیر به خوبی به خورد ماکارونی میرود.
اسپاگتّی (Spaghetti)
یکی از محبوبترین مدلهای پاستا که اغلب در رستورانهای مختلف عرضه میشود اسپاگتی نام دارد و در این میان یکی از معروفترین اشکال آن «اسپاگتی بولونیایی» است. البته به آن دسته که دوست دارند طعم اصیل اسپاگتی را تست کنند، پیشنهاد میکنیم «اسپاگتی آگلیو الیو» (Spaghetti Aglio Olio) را از قلم نینداخته و حتماً آن را امتحان کنند.
فوزیلی (Fusilli)
پاستایی فنرمانند که به ویژه با سس خامهای گوجه طعمی دلپذیر دارد. البته گاهی آن را با بیکن نیز سرو میکنند که مزهای بسیار خوشمزه و لذیذ به آن میبخشد.
راویولی (Ravioli)
اگر بخواهیم صادق باشیم باید بگوییم متأسفانه بسیاری از مردم به ندرت طعم این نوع پاستا را امتحان کردهاند و بسیاری دیگر بعد از پخت آن در رستورانهای معروف استرالیایی شروع به امتحان کردن آن کردند. اگر به خاطر داشته باشید پیشتر طرز تهیه راویولی را به شما عزیزان معرفی کردیم. راویولی فرمی خاص از پاستا است که حالتی بالشتک مانند داشته و اغلب با مایه گوشتی یا پنیر ریکوتا پرشده و در سس مخصوص پخته میشود. نوع سس آن بسته به ذائقه مشتری متفاوت است و ممکن است از مخلوق کرهی گردو و نعناع تهیه شده و یا گوجهای باشد.
کانّهلاونی ( Cannelloni)
شاید افراد زیادی این مدل از پاستا را امتحان نکرده باشند، ولی طعم آن با پنیر و اسفناج عالی است و ارزش یک بار امتحان کردن را دارد. نوعی پاستا که به ویژه با انواع سبزیجات بسیار خوب از آب درآمده و در عین حال ساده و لذیذ است. حسن دیگر این نوع پاستا اندازهی بزرگ آن است که فضایی مناسب برای قرار گرفتن انواع مایههای گوشتی یا تهیه شده از سبزیجات را مهیا کرده است.
ریگوتونی (Rigatoni)
این مدل از پاستا بیشباهت به کانهلاونی نیست؛ با این تفاوت که اندکی کوچکتر بوده و روی آن شیارهای بسیاری دیده میشود، همچنین کمی ضخیمتر است و لبههای مدوری دارد. از طرف دیگر از نظر اندازه ریگوتونی کوتاهتر است و به ویژه با سس گوجه فرنگی بسیار هماهنگ بود و طعم خوبی به خود میگیرد.
فارفالّه (Farfalle)
شکل این نوع پاستا نیز برای بسیاری از ما آشناست و اغلب از آن با نام ماکارونی پروانه ای نام میبریم. این نوع پاستا که بیشتر شبیه به پاپیون است، با نام فارفالّه شناخته میشود؛ لغتی که در زبان ایتالیایی به معنی پروانه است. این نوع پاستا به ویژه در تهیهی انواع سالادهای سرد مورد استفاده قرار گرفته و همچنین در تهیه خوراکهای گوشت و سبزیجات پرمصرف است.
پاپّاردلّه (Pappardelle)
این نوع پاستا بیشباهت به مدلی که اغلب با نام فوتوچینی میشناسیم نیست؛ نوعی پاستای تخم مرغی نسبتاً پهن که اصالتش به ناحیهی توسکان بازمیگردد. پاپاردلّه اغلب با سس غلیظ گوشتی سرو میشود.
کامپانلّه (Campanelle)
نام این نوع پاستا در ادبیات به معنی گل استکانی است که به دلیل شکل ظاهری خیلی خاصش بدین نام خوانده میشود. کامپانلا با انواع سس کرمی، غلیظ یا گوشتی سر میشود و به ویژه با سس پنیری، طعمی بسیار لطیف و خوشمزه به خود میگیرد.
آرِتزو (Orzo)
شاید در نگاه اول تفاوت چندانی بین این مدل از پاستا و برنج مشاهده نکنید. این نوع از پاستا اغلب لعاب خوبی به انواع سوپ بخشیده و در عین حال طعم دلپذیری نیز به سالادها میبخشد و از این رو در کنار انواع مختلف سبزیجات فصلی سرو میشود.
پنه (Penne)
بیشک تا به حال در منوی رستورانهای ایتالیایی با نام پنه آلفردو برخورد داشتهاید. این نام برگرفته از نوع خاص پاستای استفاده شده در این خوراک است که پنه نام دارد. نوعی پاستای لولهای شکل و دو سه سانتیمتری که به صورت مورب برش خورده است. شکل ظاهری آن بستری مناسب برای نفوذ انواع سس را مهیا کرده و طعمی خوب به پاستا میبخشد.