در این مطلب طرز تهيه سمنو به سبك جديد و متفاوت را به علاقمندان آموزش ميدهيم. تهيه سمنو با اين روش در شمال كشور بسيار متداول است. سمنو به اين روش بسيار بسيار خوشمزه و لذيذ بوده و مطمئن باشيد اگر يك بار طعم آن را بچشيد حتما عاشق آن خواهيد شد. با ما همراه شويد…
مواد اولیه :
گندم با پوست 1 كيلو
برنج نيمدانه مرغوب و خوش عطر 1 پيمانه
فندق و بادام 200گرم
پودر نارگيل براي تزيين به ميزان لازم
مرحله اول: سبز كردن گندم
ابتدا گندم را به دقت تمیز كنید و با آب سرد بشویید. سپس روی گندم ها مقداری آب بریزید طوری كه به اندازه بند انگشت روی آن را آب بگیرد.این كار 2 تا 3 روز طول میكشد.طی این مدت چندبار آب آن را عوض كنید تا در گندمها جوانه پدیدار شود سپس آنها را در صافی بریزید و روی صافی آب تمیز خنك بریزید و صبر كنید تا آب آن كاملاً برود . دستمال تمیز و آب ندیده كه نازك باشد(چلوار آب ندیده) را كاملاً خیس كنید. گندمها را در پارچه ریخته و پارچه را در ظرفی قرار بدهید روزی یكی دو بار كمی آب روی پارچه بپاشید دقت كنید كه آب زیادی زیر ظرف گندم نماند و فقط گندم و پارچه مرطوب باشد چون باعث ترش شدن گندم و همچنین سمنوی شما میشود.
وقتی ریشه گندم نمودار شد آن را در ظرفی پهن كنید و پارچه را نمدار كنید. و روی گندمها را با پارچه كاملاً بپوشانید تا گندمها ساقه پیدا كند وقتی ساقه سفید گندم جوانه زد قبل از آنكه ساقه شكسته شود و سبزی ساقه نمایان شود آن را برای سمنو آماده كنید.
تذكر مهم : اگر سبزي گندم بيرون بزند ، مزه سمنو به تلخي مي زند.
مرحله دوم: پخت سمنو
گندمهای جوانهزده را با چرخگوشت 2بار چرخ كنید بعد 16 ليوان آب ولرم روی آنها بریزید و آن را در صافی بریزید آب و مقداری از شیره گندم از صافی رد میشود .
بقیه گندمهای باقیمانده در صافی را كاملاً فشار دهید تا شیره آن خارج شود.
بعد دوباره تفالهها را در 8 لیوان آب بریزید و دوباره صاف كنید آرد را در ظرف مناسبی كه گنجایش داشته باشد بریزید .
حالا طرف حاوي شيره جوانه گندم و برنج را روي حرارت بگذاريد و زير شعله را زياد كنيد تا آب جوش بيايد. مرتب هم بايد هم بزنيد تا ته نگيرد.
وقتي آب جوش آمد حرارت را كم كنيد و به هم زدن ادامه دهيد
تذكر مهم : سمنو به هم زدن مداوم احتياج دارد و در صورتي كه نتوانيد از پس به هم زدن آن بر آييد سمنوي خوبي تهيه نخواهد شد.
همين كار را انقدر بايد ادامه دهيد تا اب سمنو كاملا از بين برود و سمنو حاضر شود.
در پايان آجيل مورد نظرتان را به سمون اضافه كنيد و شعله را خاموش كنيد.
در صورت تمايل ميتوانيد با پودر نارگيل آنرا تزيين كنيد.
همان طور كه متوجه شديد تهيه سمنو كار چندان سختي نيست ولي نياز به صبر و حوصله زيادي دارد.
نكات خيلي مهم:
*دقت كنید گندمها از نوع مرغوب و سالم و تازه باشد.
*اگر ميخواهيد سمنوي قرمز داشته باشيد از قابلمه مسي براي تهيه آن استفاده كنيد. در غير اين صورت سمنو به رنگ قهوه اي در مي آيد.
*خیسكردن گندم به مدت 2 تا 3 روز بستگی به گرمی و سردی هوا و محیط دارد و فصل آن خیلی مهم است در گرما 2 روز كافی میباشد.
*جنس دستمال باید حتماً نخی باشد و نایلون نداشته باشد چون نخ نم را نگه میدارد و پارچه غیرنخی زودتر خشك میشود.
*وقتی گندمها را در پارچه ریختید بهتر است پارچه را در آبكش گذاشته تا آب زیر آن جمع نشود.
*با اسپری میتوانید به پارچه گندمها آب بپاشید تا یكنواخت تمام پارچه نمدار شود.
*موقعی كه ریشه نمودار شد نیز میتوانید آن را روی یك پارچه به اندازه مقدار گندمها به ضخامت 2 تا 3 سانتیمتر پهن كنید. روی آن را نیز پارچه بپوشانید و پارچه را نمدار نگهدارید.
*مدت جوانزدن ساقه نیز بستگی به گرما و سرمای محیط متغیر میباشد.
*دقت كنید كه ساقه سبز نمایان نشود كه اگر اینگونه شود سمنو مزه سبزی و تلخي میگیرد و شیرینی آن كم میشود.
*باید شیره گندم و آب ولرم را كاملاً هم زد تا مخلوط شود و گلوله نداشته باشد.
*سمنو با برنج از سمنوهاي متداول با انواع آرد بسيار بسيار خوشمزه تر و لذيذتر و در عين حال ساده تر است . يكبار امتحان كنيد تا خودتان تفاوت را احساس كنيد.نوش جان…