فاطمه درویش
مواد لازم برای 4 نفر
روغن آفتابگردان یا زیتون 4 قاشق سوپخوری
چوب دارچین 1 تكه 5/2 سانتیمتری
هل سبز آسیاب كرده 1 قاشق چایخوری
میخك 5 عدد
برگ بو 2 عدد
گوشت بره، مكعبی خردكرده 700 گرم
پیاز ریز خردكرده 1 عدد درشت
زنجفیل رندهكرده 2 قاشق چایخوری
سیر لهكرده 2 قاشق چایخوری
رب گوجهفرنگی 1 قاشق سوپخوری
زردچوبه 1 قاشق چایخوری
تخم گشنیز آسیاب كرده 1 قاشق چایخوری
زیره آسیاب كرده 1 قاشق چایخوری
ماست چكیده 125 گرم
آرد نخود خام یا آرد ذرت 2 قاشق چایخوری
پودر چیلی یكدوم قاشق چایخوری
آب گرم 150 میلیلیتر (حدود دوسوم پیمانه)
نعنای خردكرده 1 قاشق سوپخوری
گشنیز خردكرده 2 قاشق سوپخوری
روش تهیه خوراك بره به سبك پیشوار
روغن را در تابه مناسبی بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا گرم شود. آنگاه دارچین، هل، میخك و برگ بو را بیفزائید و 25-30 ثانیه تفت دهید. سپس حرارت اجاق را قدری زیاد كنید و گوشت را درون همان تابه بریزید و تفت دهید تا رنگش تغییر كند و آبش كشیده شود. حالا پیاز، زنجفیل و سیر را بیفزائید و 5-6 دقیقه روی حرارت تفت دهید.
اینك رب گوجهفرنگی، زردچوبه، تخم گشنیز و زیره را به گوشت اضافه كنید و 3-4 دقیقه دیگر، آن را بپزید. آنگاه ماست، آرد نخود و پودر چیلی را در ظرف مناسبی بریزید و با هم مخلوط كنید و به مخلوط گوشت بیفزائید.
اكنون حرارت اجاق را كم كنید و آب گرم را به آن بیفزائید. در تابه را بگذارید و خوراك را به مدت تقریبی 45-50 دقیقه، بپزید. در این میان گاهی آن را هم بزنید تا سس ته نگیرد! حالا نعنا و گشنیز را به خوراك بره بیفزائید و برای پذیرائی در ظرف مناسبی بكشید.