فاطمه درویش
مواد لازم برای 4 نفر
سیبزمینی پخته و ریز خردكرده 450 گرم
پیاز خردكرده 1 عدد
زنجفیل ریز خردكرده 1 قطعه 5/2 سانتیمتری
فلفل سبز تند (چیلی) ریز خردكرده 1 عدد
گشنیز خردكرده 1 قاشق سوپخوری
آبلیمو 1 قاشق سوپخوری
انبه خشك آسیاب كرده 2 قاشق چایخوری
نمك به میزان لازم
روغن مخصوص سرخكردنی به میزان لازم
مواد لازم برای تهیه مایه خمیری
آرد نخود خام 115 گرم
بیكینگپودر یكچهارم قاشق چایخوری
پودر چیلی یكچهارم قاشق چایخوری
نمك به میزان لازم
آب سرد حدود 150 میلیلیتر (دوسوم پیمانه)
روش تهیه توپهای سرخكرده سیبزمینی
سیبزمینی، پیاز، زنجفیل، چیلی، گشنیز، آبلیمو، پودر انبه و نمك را در ظرف مناسبی بریزید و با هم مخلوط كنید. آنگاه هر بار قدری از این مایه بردارید و در دست به شكل توپ در آورید. سپس روغن را در ظرف كوچك و گودی بریزید و روی حرارت قرار دهید تا داغ شود و به دمای 180 درجه سانتیگراد برسد.
حالا توپهای سیبزمینی را به كمك چنگال، درون مایه خمیری فرو برید و در روغن سرخ كنید تا طلائی رنگ شود. اكنون توپهای سرخكرده سیبزمینی را روی هوله كاغذی آشپزخانه قرار دهید تا روغن اضافیش گرفته شود و برای پذیرائی در ظرف مناسبی بچینید.
روش تهیه مایه خمیری: آرد نخود و بیكینگپودر را در ظرف مناسبی الك كنید و پودر چیلی و نمك را به آن بیفزائید. آنگاه آب را كمكم به مخلوط آرد بیفزائید تا مایه صاف و یكدستی حاصل شود. روی این مایه را بپوشانید و تا هنگام مصرف در دمای محیط نگه دارید.
یادآوری: مصرف این غذا همراه با یك چاتنی خوشمزه بسیار مطبوع است.