اعظم گلزارمنش
مواد لازم خورش ماست
برای 10-12 نفر
گوشت گردن با استخوان یك و نیم كیلوگرم
پیاز خرد كرده 1 عدد درشت
تخممرغ 4-5 عدد
ماست چكیده 2/5-3 كیلوگرم
گلاب 125 میلیلیتر (یك دوم پیمانه)
شكر حدود 270 گرم
زعفران حلكرده نیم مثقال
روش تهیه خورش ماست
گوشت را با پیاز و به مقدار كافی آب بپزید و بگذارید آب گوشت به 1 پیمانه كاهش یابد. آنگاه استخوانهای گوشت را بگیرید و گوشت را با گوشتكوب بكوبید. در این میان آب گوشت و تخممرغها را بیفزائید و به كوبیدن گوشت ادامه دهید. سپس ناخالصیهای گوشت را بگیرید و ماست را كمكم به آن بیفزائید و مخلوط نمائید. حالا گلاب و شكر را بیفزائید و خورش را روی حرارت ملایم قرار دهید تا شكر حل شود. اینك زعفران را افزوده و پیوسته خورش را هم بزنید تا داغ شود. اكنون خورش را برای پذیرائی در خورش خوری بریزید و با خلال پسته و زرشك بیارائید.