نسرین اسکوئی
مواد لازم برای ۸ تا ۱۰ نفر
لپه نصف پیمانه (۷۵ گرم)
پیاز سرخكرده ۳-۴ قاشق سوپخوری
نمك، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
روغن ۱۰۰ گرم
گوشت چرخكرده ۳۰۰گرم
اسفناج ۲ كیلوگرم
آرد برنج یك پیمانه (۱۵۰ گرم)
آبغوره ۱-۲ پیمانه
تخممرغ ۳-۴ عدد
نعناع داغ و پیازداغ برای تزئین به مقدار لازم
روش تهیه
لپه را بشوئید و با پیاز سرخكرده، ۴-۵ پیمانه آب، كمی نمك و زردچوبه بگذارید كاملا بپزد. سپس گوشت چرخكرده را به صورت كوفتهریزه در بیاورید و داخل آش بریزید. آنگاه اسفناج را بشوئید، خرد كنید و به آش بیفزائید. وقتی چند جوش زد و اسفناج پخت، آرد برنج را در یك پیمانه آب سرد حل كنید و بتدریج داخل آش بریزید و به هم بزنید تا آرد برنج گلوله نشود.
اكنون بگذارید آش آهسته بجوشد و جا بیفتد. سپس آبغوره را به آش بیفزائید. تخممرغها را نیز در ظرفی بشكنید و كمی نمك افزوده و مخلوط كنید. اكنون شعله را خاموش كنید، مقداری از آش بردارید و بگذارید خنك شود. بعد آن را با تخممرغها خوب مخلوط نمائید تا كاملا صاف و یكدست شود.
سپس آش ساك را – كه كمی از گرمی افتاده – در ظرف اصلی بریزید و مخلوط سازید. شعله را روشن كنید و آن را مجددا روی حرارت بجوشانید و مرتب هم بزنید. چونكه نباید تخممرغ در آش پیدا باشد. اینك آش را در ظرف مناسب بكشید و روی آن را با نعناع داغ و پیاز داغ تزئین كنید.
یادآوری: در صورت دلخواه میتوانید مقداری پیازداغ و نعناع داغ به مخلوط آش اضافه كنید.