آش شنگ
مواد لازم برای 4-6 نفر :
نخود و لوبیا چیتی جمعاً .....................................150 گرم
آب .................................................................1 لیتر
سبزی شنگ شسته و درشت خرد كرده ...............1 كیلوگرم
عدس ..............................................................150 گرم
پیاز داغ............................................................ 2 قاشق سوپخوری
زردچوبه ..........................................................1 قاشق چایخوری
نعناع داغ..........................................................به میزان لازم
نمك و فلفل .....................................................به میزان لازم
كشك ............................................................یك دوم پیمانه
سیر داغ برای تزئین..........................................به میزان لازم
روش تهیه :
نخود و لوبیا را - كه از شب قبل خیساندهاید - با آب روی حرارت قرار دهید و بپزید. شنگ را به حبوبات بیفزائید (این سبزی كمی دیر پز میباشد). نیم پز كه شد، عدس را اضافه كنید و نیمی از پیاز داغ را - كه با زردچوبه تفت دادهاید – همراه با نعناع داغ به آش اضافه نمائید. شعله را ملایم كنید تا آش جا بیفتد. اكنون نمك و فلفل و بعد كشك را بیفزائید و هم بزنید و از روی حرارت بردارید. آش را در ظرف بكشید و روی آن را با نعناع داغ، سیر داغ و كشك تزئین كنید.
یادآوری 1: شنگ، نوعی سبزی خودرو و خوراكی است كه شبیه تره میباشد و در فصل بهار در مناطق جنگلی اطراف تهران نیز میروید. در بازارچههای محلی نیز این سبزی به وفور یافت میشود.
یادآوری 2: چون كشك مقداری شور است، در مصرف نمك دقت فرمائید.