یاقورتی آش (آش ماست ) آذربایجان
مواد لازم برای 4 نفر :
لوبیا چشم بلبلی ......................................................۰۰۱ گرم
بلغور گندم ..............................................................۰۰۱ گرم
برنج...................................................................... ۰۸ گرم
سبزی آش (تره، جعفری، گشنیز، اسفناج).................. ۰۰۵ گرم
ماست ترش.......................................................... ۰۰۵گرم
نمك و فلفل .........................................................به میزان لازم
نعناع داغ ............................................................۳ قاشق سوپخوری
پیاز داغ .............................................................۳ قاشق سوپخوری
روش تهیه :
لوبیا را نیمپز كنید. آب آن را دور بریزید و لوبیا را كنار بگذارید. در یك ظرف مناسب بلغور گندم و برنج را به همراه ۰۱ لیوان آب بپزید تا برنج شكفته شود. حالا لوبیای نیمپز شده را اضافه نمایید و اجازه دهید تا لوبیا بپزد. سپس سبزی آش را بیفزائید و نمك و فلفل غذا را اندازه كنید.دمای زیر اجاق را ملایم نمایید تا آش جا بیفتد. ماست را با همزن دستی كمی به هم بزنید تا صاف و یكدست شود و به همراه ۲ قاشق سوپخوری نعناع و پیاز داغ به آش اضافه كنید. آش را كمی به هم بزنید و از روی حرارت بردارید. آش را در ظرف مناسب بریزید و با پیاز داغ و نعناع داغ آن را تزئین كنید.
نكته: در صورت تمایل میتوانید به جای لوبیا چشم بلبلی از لوبیا سفید استفاده كنید. در آن صورت نیاز به دور ریختن آب لوبیا نیست.
در صورت تمایل میتوانید از سیرداغ نیز استفاده كنید.