سوپ شیر و عدس
مواد لازم برای 6-8 نفر:
كره.................................................۵۰ گرم
آرد..................................................۵۰ گرم
زردچوبه............................................۱ قاشق مرباخوری
ادویه ..............................................۱ قاشق مرباخوری
فلفل..............................................۱ قاشق مرباخوری
پیاز نگینی طلا ئی شده ...................۲ پیمانه
نعنا داغ ........................................۴-۳ قاشق سوپخوری
آب استخوان..................................۱ لیتر
شیر ...........................................۱ لیتر
عدس ........................................۲۰۰ گرم كه باید آن را بپزید و چرخ كنید
گشنیز تمیز كرده و خرد شده.........۵۰۰ گرم
نمک........................................به میزان لا زم
زعفران....................................۱ قاشق چایخوری كه آن را در آب جوش حل كرده اید
خامه.......................................۲۰۰ گرم
روش تهیه :
ابتدا كره را در ظرف مناسبی آب كنید و آرد را در آن تفت بدهید. زردچوبه، فلفل، مقداری پیازداغ و نعنا داغ را هم اضافه كنید. پس از ۲ دقیقه هم زدن، آب استخوان و شیر را بیفزائید و مرتب هم بزنید. پس از جوش آمدن، عدس چرخ شده و گشنیز را اضافه كنید.
نمک سوپ را پس از ۱۵ دقیقه جوشیدن با حرارت متوسط، همراه با زعفران و خامه به سوپ بیفزائید و سوپ را كه كاملا جا افتاده در ظرف بكشید و رویش را با نعنا داغ تزئین كنید. اگر سفت بود، آن را با مقداری شیر روان و رقیق كنید.