ایران کوهستانی
مواد لازم برای 8-10 نفر
برنج نیمدانه 375 گرم
سبزی آش خرد كرده 1 كیلوگرم (تره، جعفری، اسفناج، گشنیز و شوید)
قرص عصاره بره 2 عدد
نمك و فلفل به میزان لازم
زردچوبه یكدوم قاشق چایخوری
پیازداغ 5 قاشق سوپخوری
نعناداغ 3 قاشق سوپخوری
آب نارنج 750 میلیلیتر (5 پیمانه)
لپه پخته 200 گرم (1 پیمانه)
گلپر به میزان لازم
روش تهیه آش نارنج
در قابلمه مناسبی، تا نیمه آب بریزید و روی اجاق بجوشانید. برنج بیفزائید و بپزید. آنگاه سبزی آش را افزوده و 15 دقیقه دیگر، آش را بپزید. سپس قرص عصاره بره را پودر كنید و همراه با نمك، فلفل، زردچوبه، پیازداغ و نیمی از نعناداغ، در آش بریزید و مخلوط كنید. حالا آب نارنج و لپه پخته را درون آش بریزید و بگذارید تا آش جا بیفتد.
اكنون آش را برای پذیرائی، در ظرف مناسبی بكشید و با باقیمانده نعناداغ و گلپر بیارائید.
یادآوری: در صورت دلخواه میتوانید از آب نارنج كمتری استفاده كنید.