سرور چاووشی
پتاژ (potage) سوپ غلیظیست كه از پختن و مخلوط كردن انواع سبزی همراه با گوشت، مرغ یا ماهی تهیه میشود. پتاژ كلمه فرانسویست كه ریشه آن از دو لغت«potted dish» گرفته شده است.
امروزه دستورالعملهای متنوع و گوناگون پتاژ در فرهنگ غذائی كشورهای مختلف، معرفی و ارائه گردیده است و در برخی از آنها بهرهگرفتن از غلات نیز به چشم میخورد. در اینجا چگونگی تهیه چند پتاژ خوشمزه و مفید، از نظرتان میگذرد.
مواد لازم برای 4- 6 نفر
سیبزمینی ریز خرد كرده 2 عدد متوسط
هویج ریز خرد كرده 3 عدد متوسط
آبجوش 4 پیمانه (یك لیتر)
قرص عصاره مرغ 2 عدد
زنجفیل رنده كرده 1 قاشق چایخوری
گشنیز خرد كرده 2 قاشق سوپخوری
فیله گوجهفرنگی خرد كرده 3 عدد
كره 25 گرم
فلفل قرمز یكدوم قاشق چایخوری
فلفل سیاه به میزان لازم
ادویه 1 قاشق چایخوری
نمك به میزان لازم
خامه صبحانه 1 قاشق سوپخوری
آبلیموی تازه 1 قاشق سوپخوری
روش تهیه پتاژ هویج
سیبزمینی، هویج، آبجوش و قرص عصاره را در قابلمه مناسبی بریزید و روی اجاق بپزید. آنگاه زنجفیل، گشنیز، گوجهفرنگی، كره، فلفل قرمز، فلفل سیاه، ادویه و نمك را به آن بیفزائید و 15 دقیقه دیگر، پتاژ را بپزید.
سپس خامه و آبلیمو را درون پتاژ بریزید و هم بزنید. حالا پتاژ را برای پذیرائی، در سوپخوری بكشید و در صورت دلخواه، با خامه بیارائید.