مرغ بریان
مواد لازم :
مرغ...........................................................۱ عدد (حدود یک و نیم كیلوگرم)
كرفس .....................................................۱ شاخه
گوجه فرنگی.............................................۱ عدد
پیاز ........................................................۱ عدد
نمک، فلفل، آب لیمو و زعفران....................به مقدار لا زم
روش تهیه :
مرغ را پاک كرده و بشویید; سپس داخل شكم آن را با نمک، فلفل، زعفران آب شده و آب لیمو مزه دار كنید و یک شب داخل یخچال بگذارید بماند. كرفس، گوجه فرنگی و پیاز را داخل شكم مرغ گذاشته و دست و پای مرغ را با نخ ببندید; سپس مرغ را در تابه ی نچسب مناسبی كه یک لیوان آب در آن ریخته اید بگذارید; آن گاه با فویل روی تابه را پوشانده و در طبقه ی وسط فر با حرارت
۳۰۰ درجه ی فارنهایت قرار دهید. بعد از یک ساعت مرغ كاملا پخته شده است. در این هنگام، فویل را برداشته و نیم ساعت دیگر بدون فویل داخل فر بگذارید تا روی آن برشته شود. درآخر زعفران و كره روی آن بمالید و سپس از فر بیرون بیاورید و تزیین كنید و آن گاه سرو نمایید.
تذكر:
۱– زمان پخت مرغ بستگی به بزرگی و كوچكی مرغ دارد.
۲– برای این كه از پختن مرغ مطمئن شوید، یک جسم نوک تیز مانند چنگال در قسمت گوشتی آن فرو كنید و سپس مرغ را فشار دهید اگر آب سفید از آن نقطه خارج نشد، نشان دهنده ی پخته شدن مرغ می باشد.