ایران كوهستانی
مواد لازم آش گوجهفرنگی
برای 8-10 نفر
لوبیا چیتی 180 گرم
بلغور گندم 200 گرم
لپه 180 گرم
روغن مایع به میزان لازم
پیاز خرد كرده 1 عدد
لوبیا سبز خرد كرده 100 گرم
هویج خرد كرده 100 گرم
آب حدود 1 لیتر (4 پیمانه)
گوجهفرنگی رنده كرده 4 عدد متوسط
سبزی معطر خرد كرده 1 كیلوگرم (گشنیز، جعفری، شوید و تره)
فلفل سبز خرد كرده 2 عدد
نمك و فلفل به میزان لازم
رب گوجهفرنگی 4 قاشق سوپخوری
آبلیمو به میزان لازم
نعنا داغ برای تزئین 3 قاشق سوپخوری
روش تهیه آش گوجهفرنگی
لوبیا چیتی، بلغور گندم و لپه را جدا جدا بخیسانید و بپزید. آنگاه در قابلمه مناسبی قدری روغن بریزید و روی اجاق بگذارید. پیاز را بیفزائید و تفت دهید. سپس لوبیا سبز و هویج را افزوده و تفت دهید. آب را اضافه كنید و بگذارید سبزیها بپزد.
حالا گوجهفرنگی، سبزی معطر، فلفل سبز، نمك، فلفل و حبوبات پخته را درون آش بریزید و مخلوط كنید. اكنون رب گوجهفرنگی را در دو قاشق سوپخوری روغن تفت دهید و آن را به آش بیفزائید. حالا صبر كنید آش جا بیفتد و آبلیمو را به آش اضافه كنید.
اینك آش را برای پذیرائی در ظرف مناسبی بكشید و با نعناداغ، بیارائید.