منیـژه غفوری
مواد لازم گشنيز كباب
برای 6-8 نفر
لپه 400 گرم
گوشت چرخكرده 500 گرم
پیاز رنده كرده 3 عدد متوسط
نمك و فلفل به میزان لازم
زردچوبه یكدوم قاشق چایخوری
تخممرغ 2 عدد
روغن مخصوص سرخكردن به میزان لازم
گشنیز خرد كرده 200 گرم
پیازداغ 2 قاشق سوپخوری
آرد 1 قاشق سوپخوری
لیمو عمانی 6 عدد
روش تهیه گشنيز كباب
لپه را بخیسانید، بپزید، چرخ كنید و در كاسهی مناسبی بریزید. آنگاه گوشت، پیاز، نمك، فلفل و زردچوبه را به آن بیفزائید و خوب ورز دهید. سپس تخممرغها را بیفزائید و مخلوط كنید. در تابهی مناسبی، قدری روغن بریزید و روی اجاق بگذارید. اكنون از مایهی فراهم كرده، كوفتههای كوچكی بسازید و در روغنداغ سرخ كنید. آنگاه در تابهی دیگری، قدری روغن بریزید و روی اجاق بگذارید. گشنیز را بیفزائید و تفت دهید. سپس پیازداغ و آرد را افزوده و 1 دقیقهی دیگر آن را تفت دهید. اكنون لیموعمانی خیسانده را همراه با 2 پیمانه آب و به میزان كافی نمك و فلفل، به سس بیفزائید و بگذارید در حدود 30 دقیقه، بپزد. حالا كوفتهها را درون این سس بریزید و 5 دقیقهی دیگر، بپزید تا گشنیز كباب جا بیفتد.
یادآوری: گشنیز كباب با نان سنگك یك ناهار آذربایجانی است.