ژینوس نوروزی
مواد لازم برای 6 نفر
بادمجان ورقهای خرد كرده 500 گرم درشت
روغن مخصوص سرخ كردن به میزان لازم
سیبزمینی ورقهای خرد كرده 2 عدد متوسط
خرده نان 2 قاشق سوپخوری
پنیر پارمسان رنده كرده 3 قاشق سوپخوری
مواد لازم برای تهیه مایه میانی
روغن مایع 1 قاشق سوپخوری
پیاز خرد كرده 1 عدد متوسط
سیر له كرده 1 حبه
گوشت چرخكرده 1 كیلوگرم
جعفری خرد كرده یكچهارم پیمانه
كنسرو گوجهفرنگی، خرد كرده 1 قوطی 425 گرمی
رب گوجهفرنگی 2 قاشق سوپخوری
آب گوشت 125 میلیلیتر (یكدوم پیمانه)
ارگانو یكدوم قاشق چایخوری
دارچین یكچهارم قاشق چایخوری
مواد لازم برای تهیه سس پنیر
كره 60 گرم
آرد 50 گرم
شیر 430 میلیلیتر (یك و سهچهارم پیمانه)
خامه 125 میلیلیتر (یكدوم پیمانه)
جوز هندی رنده كرده یكچهارم قاشق چایخوری
پنیر پارمسان رنده كرده 40 گرم
تخممرغ همزده 1 عدد
روش تهیه موساكای بادمجان
روی بادمجانها نمك بپاشید و 30 دقیقه كنار بگذارید. آنگاه بادمجانها را با آب سرد بشوئید و با هولهی كاغذی آشپزخانه، خشك كنید. حالا روغن را در تابه مناسبی بریزید و روی اجاق قرار دهید. سیبزمینی و بادمجان را جداگانه در روغن تفت دهید تا نرم شوند. سپس آنها را روی هوله كاغذی آشپزخانه بگذارید و روغن اضافیش را بگیرید.
اكنون ظرف نسوزی را به گنجایش 2 لیتر (8 پیمانه) چرب كنید و نیمی از خرده نان را در آن بریزید و نیمی از بادمجانها را رویش بچینید. آنگاه نیمی از مایه میانی، یكسوم از پنیر پارمسان و یك لایه سیبزمینی روی بادمجانها بریزید و دوباره باقیمانده مایه میانی، یك سوم دیگر از پنیر و در آخر، یك لایه بادمجان روی مواد بچینید.
اینك سس پنیر فراهم كرده را گرم گرم روی بادمجان بریزید و باقیمانده پنیر پارمسان و خردهنان را رویش بپاشید. سپس موساكا را در فر گرم كرده با دمای 180درجه سانتیگراد بگذارید و به مدت تقریبی یك ساعت، بپزید.
روش تهیه مایه میانی: روغن را در تابه مناسبی بریزید و روی حرارت گرم كنید. پیاز و سیر را در آن تفت دهید تا نرم شوند. آنگاه گوشت را بیفزائید و تفت دهید تا طلائیرنگ شود. سپس جعفری، گوجهفرنگی، رب گوجهفرنگی، آب گوشت، ارگانو و دارچین را به آن بیفزائید و 20 دقیقه بجوشانید تا مایه غلیظی حاصل شود.
روش تهیه سس پنیر: كره را در ظرف مناسبی بریزید و روی حرارت آب كنید. آرد را بیفزائید و یك دقیقه، هم بزنید. آنگاه شیر را كمكم بیفزائید و مخلوط كنید. سپس خامه و جوز هندی را اضافه كنید و بگذارید سس غلیظ شود. حالا سس را از روی حرارت بردارید و پس از 5 دقیقه، پنیر و تخممرغ را به آن بیفزائید و مخلوط كنید.