فاطمه درویش
مواد لازم برای 8-10نفر
برنج 750 گرم (5 پیمانه)
كره 60 گرم
سینه مرغ خلالی خرد كرده 500 گرم
قرص عصاره مرغ 1 عدد
ادویه كاری 1 قاشق چایخوری
قارچ ورقهای خرد كرده 400 گرم
ماست چكیده 200 گرم
زعفران حلكرده 4 قاشق سوپخوری
روغن مایع 150 میلیلیتر (حدود دوسوم پیمانه)
نمك و فلفل به میزان لازم
زرده تخممرغ 4 عدد
فیله گوجهفرنگی رنده كرده 7-8 عدد
روش تهیه تهچین گوجهفرنگی
برنج را در قابلمه حاوی آب و نمك بپزید و آبكشی كنید. نیمی از كره را در تابه مناسبی بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید. آنگاه سینه مرغ، قرص عصاره مرغ و ادویهكاری را بیفزائید و تفت دهید تا مرغ، طلائیرنگ شود. حالا قارچ را بیفزائید و حرارت را زیاد كنید تا قارچ نرم شود. سپس تابه را از روی حرارت بردارید.
اكنون ماست، زعفران، روغن، نمك، فلفل و زرده تخممرغها را در كاسه مناسبی بریزید و با همزن دستی هم بزنید تا مایه صاف و یكدستی حاصل شود. آنگاه برنج پخته را به این مخلوط بیفزائید و هم بزنید. اینك كف ظرف نسوزی را با كره چرب كنید و یكچهارم از مخلوط برنج را در آن بریزید و با پشت قاشق صاف كنید.
حالا قدری از مایه مرغ و قارچ روی برنج بریزید و رویش را با اندكی از مخلوط برنج بپوشانید. سپس روی آن گوجهفرنگی بدهید و به همین ترتیب لایههای برنج، مرغ و قارچ و گوجهفرنگی را تكرار كنید. به گونهای كه آخرین لایه تهچین، گوجهفرنگی باشد! حالا باقیمانده كره را خرد كنید و روی تهچین بچینید.
اكنون روی ظرف را با فویل بپوشانید و چند جایش را سوراخ كنید تا بخار تهچین خارج شود. اینك تهچین را به مدت تقریبی یكونیم ساعت در فر گرم كرده با دمای 180درجه سانتیگراد قرار دهید تا بپزد و طلائی رنگ شود.