آشپزمیهمان: منیژه غفوری
مواد لازم برای 6-8 نفر
برنج 600 گرم (4 پیمانه)
پیاز خردكرده 3 عدد درشت
روغن مخصوص سرخ كردنی به میزان لازم
گوشت قیمهای خرد كرده 600 گرم
نمك و فلفل به میزان لازم
زردچوبه 1 قاشق چایخوری
زعفران حلكردهی غلیظ 1 قاشق چایخوری
زرشك 50 گرم
خلال بادام 150 گرم
خلال پسته 150 گرم
خلال نارنج تلخی گرفته 150 گرم
روش تهیه نثارپلو
برنج را بشوئید، بخیسانید و پس از پختن در آبجوش و نمك، آبكشی كنید. بعد برنج را دم كنید. آنگاه پیاز را در روغن تفت دهید تا طلائی رنگ شود. گوشت را به آن بیفزائید و تفت دهید. سپس، فلفل و زردچوبه را اضافه كنید و 30 ثانیهی دیگر آن را تفت دهید. حالا آب را بیفزائید – به حدیكه روی گوشت را بپوشاند - و صبر كنید تا گوشت بپزد.
در اواخر پخت نمك و زعفران را نیز درون گوشت بریزید و بگذارید آبش كشیده شود. اكنون 2 قاشق سوپخوری روغن در تابه بریزید و روی اجاق بگذارید. زرشك را بیفزائید و اندكی تفت دهید. سپس خلال بادام و پسته را بشوئید و درون زرشك بریزید. خلال نارنج را نیز به همراه زعفران به زرشك بیفزائید و قدری از این مخلوط را كنار بگذارید.
اینك باقیماندهی مخلوط زرشك را با قیمه مخلوط كنید و پلو و قیمه را لابهلای هم، در دیس مناسبی بكشید. رویش كرهی آبكرده بدهید و با مخلوط زرشك بیارائید.
یادآوری: بهتر است از گوشت مغز ران گوسفند یا گوساله استفاده كنید.