اعظم گلزار منش
مواد لازم برای 6-8 نفر
برنج مرغوب ایرانی 450 گرم (3 پیمانه)
نمك به میزان لازم
عدس 190 گرم
رشته پلوئی 150 گرم
روغن جامد 150 گرم
كشمش 85 گرم
دارچین 1 قاشق چایخوری
گردوی خرد كرده 90 گرم
ران مرغ 8 عدد
زعفران حلكرده به میزان لازم
روش تهیه رشته پلو با مرغ
برنج را بشوئید، بخیسانید و در آب جوش و نمك بریزید تا قدری نرم شود. بعد آن را صاف كنید. عدس را نیز بپزید و در صافی بریزید. آنگاه به میزان كافی آب در قابلمه بریزید و روی اجاق بجوشانید. رشتههای پلوئی را دونیم كنید و به آبجوش بیفزائید تا اندكی نرم شود.
سپس آن را نیز در صافی بریزید. حالا دو قاشق سوپخوری از روغن را در تابه مناسبی بریزید و روی حرارت قرار دهید. كشمش را بیفزائید و تفت دهید. اكنون دارچین و گردو را هم افزوده و قدری تفت دهید. اینك مخلوط كشمش و گردو را با عدس، رشته و نیمی از برنج مخلوط كنید و كنار بگذارید.
آنگاه قالب نسوز و زیبائی را بردارید و داخلش را با فویل بپوشانید. سپس نیمی از باقیمانده برنج را با زعفران مخلوط كنید و كف قالب بریزید. نیمی از مخلوط رشته پلو و كشمش را رویش بدهید و این بار باقیمانده برنج ساده را روی رشتهپلو بریزید و صاف كنید. اكنون باقیمانده رشتهپلو را نیز بیفزائید و آن را خوب بفشارید.
روی قالب را با فویل بپوشانید. رشته پلو را 20 دقیقه در فر گرم كرده با دمای 180 درجه سانتیگراد قرار دهید و دم كنید. اكنون رشته پلو را در دیس مناسبی برگردانید و با ران مرغ برشته بیارائید. برای برشته كردن ران مرغ، آنها را با نمك و زعفران مزهدار كنید. آنگاه ظرف نسوزی را چرب كنید و رانهای مرغ را در آن بچینید.
رویش را با كاغذ آلومینیومی بپوشانید و به مدت تقریبی یك ساعت در فر گرم كرده با دمای 180 درجه سانتیگراد بپزید. سپس كاغذ آلومینیومی را بردارید و 15 دقیقه دیگر رانهای مرغ را بپزید تا رویشان برشته شود.