ایران كوهستانی
مواد لازم برای 6 نفر
آب 3 پیمانه (750 میلیلیتر)
قرص عصاره مرغ پودر كرده 1 عدد
زعفران سائیده 1 پینچ
برنج 100 گرم
تخممرغ همزده 100 گرم
كنسرو ماهی تن 1 قوطی
تخممرغ همزده اضافی 2 عدد
شیر 180 میلیلیتر (سهچهارم پیمانه)
پنیر چدار یا گودای رندهكرده 90 گرم
كدوی رندهكرده 1 عدد متوسط
سس خردل 1 قاشق چایخوری
تره خردكرده 1 قاشق سوپخوری
روش تهیه تهچین زعفرانی با ماهی
آب را در قابلمه مناسبی بریزید و روی اجاق بجوشانید. آنگاه قرص مرغ، زعفران و برنج را بیفزائید و به مدت تقریبی 20 دقیقه یا تا زمانیكه برنج بپزد و آبش كشیده شود روی حرارت ملایم نگه دارید. همینكه برنج خنك شد، تخممرغ را به آن بیفزائید و مخلوط كنید.
سپس كف قالب مناسبی را به اندازه 19× 29 سانتیمتر با كاغذ آلومینیومی بپوشانید و چرب كنید. حالا مخلوط برنج را در قالب بریزید و صاف كنید. آنگاه ماهی تن را در صافی بریزید و روغن اضافیش را بگیرید و با چنگال خرد كنید. اكنون ماهی را روی مایه برنج بریزید و پخش كنید.
تخممرغ (اضافی)، شیر، پنیر، كدو، سس خردل و تره را در ظرف مناسبی بریزید و مخلوط كنید. حالا این مخلوط را روی برنج و ماهی بریزید و قالب را در فر گرم كرده با دمای 180 درجه سانتیگراد قرار دهید و به مدت تقریبی 40 دقیقه یا تا زمانیكه روی مخلوط برنج طلائی رنگ شود، بپزید.
اكنون مخلوط برنج و ماهی را به اندازههای دلخواه ببرید و برای پذیرائی در بشقاب زیبائی بچینید.