مرضیه مرشدی
مواد لازم برای 6 نفر
سیبزمینی 750 گرم
روغن زیتون 4 قاشق سوپخوری
پیاز خرد كرده 1 عدد
سیر له كرده 2 حبه
فلفل دلمهای قرمز خرد كرده 1 عدد
فلفل دلمهای زرد خرد كرده 1 عدد
كنسرو ذرت 100 گرم
سوسیس حلقهای خرد كرده 4 عدد
ژامبون رشتهای خرد كرده 100 گرم
كنسرو گوجه فرنگی 1 قوطی 200 گرمی
نمك و فلفل به میزان لازم
پودر چیلی 1 پینچ
پنیر گودای رنده كرده 100 گرم
مواد لازم برای تهیه مایه پنیری
تخممرغ 3 عدد
پنیر خامهای 250 گرم
آرد سمولینا 50 گرم (یكدوم پیمانه)
نمك و فلفل به میزان لازم
تره خرد كرده 50 گرم
روش تهیه گراتن سیبزمینی و سوسیس
سیبزمینیها را بپزید و مراقب باشید له نشود! بعد آن را كنار بگذارید تا خنك شود. سپس 3 قاشق سوپخوری از روغن زیتون را در تابه مناسبی بریزید، پیاز و سیر را به آن بیفزائید و روی حرارت ملایم تفت دهید. آنگاه حرارت را اندكی زیاد كنید، فلفلها، ذرت، سوسیس و ژامبون را بیفزائید و تفت دهید.
حالا گوجهفرنگیها را خرد كنید و به مواد درون تابه اضافه كنید. اكنون صبر كنید تا مخلوط فراهم كرده بپزد و اندكی غلیظ شود. سپس نمك، فلفل و پودر چیلی را به آن بیفزائید. پوست سیبزمینیها را بگیرید و به ضخامت 5 میلیمتر، ورقهای خرد كنید. اینك ظرف نسوز و مناسبی بردارید و آن را با باقیمانده روغن چرب كنید.
حال نیمی از ورقههای سیبزمینی را كف ظرف بچینید و نیمی از مخلوط سبزی و سوسیس را رویش بریزید. آنگاه مایه پنیری را بیفزائید و صاف كنید و با باقیمانده مخلوط سبزی و سوسیس روی این مایه را بپوشانید. اینك باقیمانده ورقههای سیبزمینی را به گونهای كه لبه آنها روی هم قرار بگیرد، روی گراتن بچینید و پنیر گودا بپاشید.
اكنون گراتن را به مدت تقریبی 40 دقیقه یا تا زمانیكه طلائی رنگ شود، در فر گرم كرده با دمای 200 درجه سانتیگراد بپزید.
روش تهیه مایه پنیری: زردههای تخممرغ، پنیر، آرد سمولینا، نمك و فلفل را در ظرف مناسبی بریزید و مخلوط كنید. آنگاه سفیدههای تخممرغ را در كاسه مناسبی بریزید و با همزن برقی بزنید تا سفید شود و فرم بگیرد. حالا سفیدههای زده شده را به مایه پنیری بیفزائید و به آرامی مخلوط كنید. سپس تره را به آن بیفزائید.
یادآوری: اگر آرد سمولینا در دسترس نبود از 38 گرم (یكچهارم پیمانه) آرد سفید استفاده كنید.