سحر سامانی
مواد لازم برای حدود 2 كیلو و 250 گرم
گلكلم خردكرده 1 بوته درشت
پیاز پوستكنده 10 عدد ریز
مخلوط سبزی خردكرده 900 گرم (كدوسبز، لوبیا سبز، هویج، ...)
نمك دریا 60 گرم
آرد 2 قاشق سوپخوری
شكر ریز 225 گرم
زردچوبه 1 قاشق سوپخوری
پودر خردل 1 قاشق چایخوری
سركه 900 میلیلیتر
روش تهیه ترشی گلكلم هندی
گل كلم، پیاز و مخلوط سبزی را در ظرف شیشهای مناسبی بریزید. نمك دریا را در یك لیتر و 200 میلیلیتر آب حل كنید و به مخلوط سبزی بیفزائید. آنگاه بشقاب سنگینی روی مخلوط سبزی قرار دهید تا كاملاً در آب نمك غوطهور شوند و 24 ساعت در آب نمك بمانند.
روز بعد این مخلوط را در صافی بریزید و با آب سرد آبكشی كنید. حالا در قابلمه بزرگی آب بریزید و مخلوط سبزی را به آن بیفزائید و 2 دقیقه حرارت دهید. اكنون مخلوط سبزی را در ظرفی محتوی آب سرد بریزید و كنار بگذارید. در این میان آرد، شكر، زردچوبه و پودر خردل را در كاسه مناسبی بریزید و قدری سركه به آن بیفزائید تا خمیر شود.
سپس این مخلوط را همراه با باقیمانده سركه درون قابلمهی مناسبی كه بهتر است از جنس استیل باشد، بریزید و روی اجاق بجوشانید. پیوسته آن را هم بزنید تا حبابهای ایجاد شده بر روی سس از بین برود. سپس حرارت را كم كنید و سس را 15 دقیقه دیگر بجوشانید.
اكنون مخلوط سبزی را به سس فراهمكرده بیفزائید و هم بزنید تا سبزی با سس مخلوط شود. اینك ترشی را در شیشه استریل كرده گرم بریزید و درش را محكم ببندید و در جای خنك و تاریك نگه دارید تا بعد از یك ماه آماده مصرف شود. پس از باز كردن در شیشه ترشی حتماً آن را در یخچال نگه دارید.
یادآوری: این ترشی تا 6 ماه قابل مصرف است.