اعظم گلزارمنش
مواد لازم برای 4 نفر
مرغ 1 عدد (1300 گرم)
كره 225 گرم
پیاز ورقهای خرد كرده 3 عدد
سیر له كرده 1 حبه
زنجفیل رنده كرده 1 تكه 5/2 سانتیمتری
پودر چیلی 1 قاشق چایخوری
زردچوبه 1 قاشق چایخوری
تخم گشنیز آسیاب كرده 1 قاشق چایخوری
هل آسیاب كرده یكدوم قاشق چایخوری
دارچین یكدوم قاشق چایخوری
نمك یكدوم قاشق چایخوری
آرد 1 قاشق سوپخوری
شیر 125 میلیلیتر (یكدوم پیمانه)
خامه 500 میلیلیتر (2 پیمانه)
چلو برای پذیرائی به میزان لازم
گشنیز برای تزئین به میزان لازم
روش تهیه قورمهمرغ
مرغ را بپزید و بگذارید خنك شود. آنگاه 125 میلیلیتر از آب مرغ را نگه دارید و استخوانهای مرغ را بگیرید و گوشتش را خرد كنید. سپس كره را در تابه بزرگ و مناسبی بریزید و روی حرارت آب كنید. پیاز و سیر را به آن بیفزائید و 3 دقیقه تفت دهید تا نرم شوند.
حالا زنجفیل، پودر چیلی، زردچوبه، تخم گشنیز، هل، دارچین و نمك را به آن بیفزائید و 5 دقیقه دیگر تفت دهید. اكنون مرغ و آب مرغ را اضافه كنید و 2 دقیقه بپزید. سپس آرد را در اندكی از شیر حل كنید و به مواد درون تابه، بیفزائید و باقیمانده شیر را اضافه و بجوشانید. حالا حرارت را كم كنید، در تابه را بگذارید و قورمه را 10 دقیقه دیگر بپزید.
اینك خامه را بیفزائید و بعد از 2 دقیقه قورمه را از روی حرارت بردارید. اكنون قورمه را همراه با چلو در ظرف مناسب پذیرائی بكشید و با گشنیز بیارائید.