مرضیه مرشدی
مواد لازم برای 6-8 نفر
عدس قرمز (دال عدس) 65 گرم (یكسوم پیمانه)
سیبزمینی پوستكنده و خردكرده 3 عدد درشت (900 گرم)
آرد نخود خام 75 گرم (یكدوم پیمانه)
نعنای خردكرده 1 قاشق سوپخوری
گشنیز خردكرده 1 قاشق سوپخوری
ادویه گرام ماسالا 2 قاشق چایخوری
زیره آسیاب كرده 1 قاشق چایخوری
تخم گشنیز آسیاب كرده 1 قاشق چایخوری
چیلی قرمز ریز خردكرده 2 عدد كوچك
زرده تخممرغ 1 عدد
آبلیمو 1 قاشق سوپخوری
نمك 2 قاشق چایخوری
آرد نخود خام (اضافی) به میزان لازم
روغن مخصوص سرخكردنی 3 قاشق سوپخوری
تخممرغ همزده 1 عدد
مواد لازم برای تهیه سس تمرهندی
آب جوش 250 میلیلیتر (1 پیمانه)
تمرهندی 50 گرم
زنجفیل رنده كرده 2 قاشق چایخوری
زیره آسیاب كرده 1 قاشق چایخوری
شكر قهوهای 50 گرم
روش تهیه آلو تیكا
عدس را در كاسه مناسبی بریزید. به مقدار كافی آب به آن بیفزائید و 45 دقیقه بخیسانید. بعد آن را در آبكش بریزید. آنگاه عدس را در قابلمه مناسبی بریزید، مقداری آب سرد به آن بیفزائید و به مدت تقریبی 10 دقیقه یا تا زمانیكه عدس نرم شود، بپزید. اینك سیبزمینیها را بپزید، پوره كنید و بگذارید خنك شوند.
حالا پوره سیبزمینی، آرد نخود خام، سبزیهای معطر، ادویهها، فلفل چیلی، زرده تخممرغ، آبلیمو و نمك را در ظرف مناسبی بریزید، دال عدس را بیفزائید و مخلوط كنید. اینك از مخلوط فراهمكرده گلولههائی برداریدو به شكل كتلت تخت كنید. سپس رویشان قدری آرد نخود (اضافی) بپاشید.
روغن را در تابه مناسبی بریزید و گرم كنید. حالا كتلتها را در تخممرغ بغلتانید و در روغن سرخ كنید. كتلتها را روی هوله كاغذی آشپزخانه قرار دهید تا روغن اضافیشان گرفته شود و برای پذیرائی در ظرف مناسبی بچینید و با سس تمرهندی میل كنید.
روش تهیه سس تمرهندی: آب جوش و تمرهندی را در ظرف مناسبی بریزید و 30 دقیقه كنار بگذارید. آنگاه تمرهندی را در صافی بریزید و رویش را با پشت قاشق فشار دهید تا عصارهاش خارج شود.
آنگاه زنجفیل، زیره و شكر قهوهای را درون تابه مناسبی بریزید، عصاره تمرهندی را بیفزائید و به مدت تقریبی 5 دقیقه یا تا زمانیكه سس قدری غلیظ شود، بجوشانید. سپس سس را صاف كنید و همچنان كه گرم است، مصرف نمائید.
یادآوری: در هندوستان به سیبزمینی آلو گفته میشود.