Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 2 آذر 1403 - 17:31

5
اردیبهشت
آلو تیكا

آلو تیكا

در هندوستان به سیب‌زمینی آلو گفته می‌شود.

مرضیه مرشدی

 

 

 

مواد لازم برای 6-8  نفر

 عدس قرمز (دال عدس)                              65 گرم (یك‌سوم پیمانه)

سیب‌زمینی پوست‌كنده و خردكرده               3 عدد درشت (900 گرم)

آرد نخود خام                                            75 گرم (یك‌دوم پیمانه)

نعنای خردكرده                                         1 قاشق سوپخوری

گشنیز خردكرده                                       1 قاشق سوپخوری

ادویه گرام ماسالا                                     2 قاشق چایخوری

زیره آسیاب كرده                                      1 قاشق چایخوری

تخم گشنیز آسیاب كرده                            1 قاشق چایخوری

چیلی قرمز ریز خردكرده                            2 عدد كوچك

زرده تخم‌مرغ                                          1 عدد

آبلیمو                                                   1 قاشق سوپخوری

نمك                                                     2 قاشق چایخوری

آرد نخود خام (اضافی)                             به میزان لازم

روغن مخصوص سرخ‌كردنی                      3 قاشق سوپخوری

تخم‌مرغ همزده                                     1 عدد

مواد لازم برای تهیه سس تمرهندی

آب جوش                                           250 میلی‌لیتر (1 پیمانه)

تمرهندی                                           50 گرم

زنجفیل رنده كرده                                2 قاشق چایخوری

زیره آسیاب كرده                                1 قاشق چایخوری

شكر قهوه‌ای                                     50 گرم

 روش تهیه آلو تیكا

عدس را در كاسه مناسبی بریزید. به مقدار كافی آب به آن بیفزائید و 45 دقیقه بخیسانید. بعد آن را در آبكش بریزید. آن‌گاه عدس را در قابلمه مناسبی بریزید، مقداری آب سرد به آن بیفزائید و به مدت تقریبی 10 دقیقه یا تا زمانیكه عدس نرم شود، بپزید. اینك سیب‌زمینی‌ها را بپزید، پوره كنید و بگذارید خنك شوند.

حالا پوره سیب‌زمینی، آرد نخود خام، سبزی‌های معطر، ادویه‌ها، فلفل چیلی، زرده تخم‌مرغ، آبلیمو و نمك را در ظرف مناسبی بریزید، دال عدس را بیفزائید و مخلوط كنید. اینك از مخلوط فراهم‌كرده گلوله‌هائی برداریدو به شكل كتلت تخت كنید. سپس رویشان قدری آرد نخود (اضافی) بپاشید.

روغن را در تابه مناسبی بریزید و گرم كنید. حالا كتلت‌ها را در تخم‌مرغ بغلتانید و در روغن سرخ كنید. كتلت‌ها را روی هوله كاغذی آشپزخانه قرار دهید تا روغن اضافیشان گرفته شود و برای پذیرائی در ظرف مناسبی بچینید و با سس تمرهندی میل كنید.

روش تهیه سس تمرهندی: آب جوش و تمرهندی را در ظرف مناسبی بریزید و 30 دقیقه كنار بگذارید. آن‌گاه تمرهندی را در صافی بریزید و رویش را با پشت قاشق فشار دهید تا عصاره‌اش خارج شود.

آن‌گاه زنجفیل، زیره و شكر قهوه‌ای را درون تابه مناسبی بریزید، عصاره تمرهندی را بیفزائید و به مدت تقریبی 5 دقیقه یا تا زمانیكه سس قدری غلیظ شود، بجوشانید. سپس سس را صاف كنید و همچنان كه گرم است، مصرف نمائید.

یادآوری: در هندوستان به سیب‌زمینی آلو گفته می‌شود.

 

 

برچسب ها: روش تهیه آلو تیكا، آموزش آلو تیکا، آلو تیکا، تیکا، آشپزی با تیکا، مواد لازم تیکا، آلو و تیکا تعداد بازديد: 568 تعداد نظرات: 0

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز