سحر سامانی
مواد لازم برای حدود 10 پیمانه
آلوی هستهگرفته و خردكرده 20 عدد متوسط (یك و نیمكیلوگرم)
سیب پوستكنده و خردكرده 3 عدد درشت (600 گرم)
گوجهفرنگی پوستكنده و خردكرده 10 عدد متوسط (1 كیلوگرم)
پیاز خردكرده 4 عدد متوسط (500 گرم)
خیار خردكرده 1 عدد متوسط (280 گرم)
سركه قرمز 1 لیتر (4 پیمانه)
شكر ریز 1 پیمانه
دانه خردل یك و یكدوم قاشق چایخوری
ادویه ترشی مخلوط 2 قاشق چایخوری
دانه فلفل سیاه 6 عدد
میخك 6 عدد
فلفل قرمز تند (چیلی) 3 عدد ریز
زنجفیل پوستكنده یك قطعه 2 سانتیمتری
روش تهیه چاتنی باغ دهكده
آلو، سیب، گوجهفرنگی، پیاز، خیار، سركه، شكر، خردل و ادویه را در قابلمه مناسبی بریزید. آنگاه دانههای فلفل سیاه، میخك، فلفل قرمز و زنجفیل را در پارچه نخی تمیزی بپیچید، سرش را محكم ببندید و درون قابلمه قرار دهید. سپس قابلمه را روی اجاق بگذارید و چاتنی را بدون درپوش به مدت تقریبی دو ساعت یا تا زمانیكه غلیظ شود، بپزید.
حالا كیسه ادویه را از داخل چاتنی در آورید و چاتنی را درون شیشه استریل كرده داغ و مناسبی بریزید. همینكه چاتنی خنك شد، درش را محكم ببندید و در یخچال نگه دارید.
یادآوری1: این چاتنی تا یك ماه در یخچال قابل نگهداری است.