سحر سامانی
مواد لازم برای حدود 3 كیلوگرم
گوجهفرنگی 3 كیلوگرم
گلكلم خردكرده 1 كیلوگرم
كلم برگ خردكرده 250 گرم
هویج خردكرده 300 گرم
كرفس خردكرده 2 ساقه
فلفل دلمهای خردكرده 3 عدد متوسط
سیر پوستكنده و خردكرده 1 بوته كوچك
تخم گشنیز آسیاب كرده 1 قاشق چایخوری
تخم رازیانه آسیاب كرده 1 قاشق چایخوری
نمك 5 قاشق سوپخوری
سركه قرمز 250 میلیلیتر (1 پیمانه)
سبزی معطر خردكرده از هر كدام 2 قاشق سوپخوری (شوید، گشنیز، جعفری، مرزه)
روش تهیه سالاد ترشی
پوست گوجهفرنگیها را بگیرید و در كاسه دستگاه غذاساز بریزید و كاملاً پوره كنید. آنگاه گوجهفرنگی پوره كرده را در قابلمه مناسبی بریزید و 30- 35 دقیقه روی حرارت بجوشانید تا غلیظ شود. اكنون گلكلم، كلم برگ، هویج، كرفس، فلفل دلمهای، سیر و ادویه را همراه با 4 قاشق سوپخوری از نمك درون شیشه مناسب و استریل كرده بریزید و آب گوجهفرنگی را به آن بیفزائید.
سپس باقیمانده نمك را بیفزائید و سركه را اضافه كنید. حالا سبزی معطر را روی ترشی بریزید، در شیشه را محكم ببندید و یك هفته در یخچال نگهدارید تا آماده مصرف شود. پس از باز كردن در شیشه، حتما ترشی را در یخچال نگه دارید تا كپك نزند!
یادآوری1: این سالاد ترشی نمك زیادی دارد تا از كپك زدن آن جلوگیری شود.
یادآوری2: میتوانید برگهای كرفس را نیز خرد كنید و درون سالاد ترشی بریزید. همچنین از چند عدد فلفل قلمی تند و خردكرده نیز استفاده نمائید.
یادآوری3: این چاشنی باید زود مصرف شود. زیرا به دلیل وجود سركه كم و آب گوجهفرنگی فراوان زود كپك میزند.
یادآوری4: میتوان به جای سركه از آبغوره نیز در این چاشنی استفاده كرد.