اعظم گلزارمنش
مواد لازم برای 5/1 پیمانه
فلفل دلمهای قرمز 5 عدد
پیاز 1 عدد متوسط
سیر له كرده 1 حبه
آب 125 میللیتر (یكدوم پیمانه)
رب گوجهفرنگی 1 قاشق سوپخوری
سركه سفید 3 - 5 قاشق سوپخوری
شكر 3 قاشق سوپخوری
نمك 1 قاشق چایخوری
پودر فلفل قرمز 1 قاشق چایخوری
دانه فلفل سیاه 1 قاشق سوپخوری
روش تهیه سس فلفل تند و شیرین
فلفل دلمهایها را خرد كنید و تخمهشان را جدا سازید و نگه دارید. آنگاه پیاز را ریز خرد كنید و همراه با فلفل دلمهایها در قابلمه لعابی بریزید. سیر، آب، رب گوجهفرنگی و سركه را بیفزائید و 30 دقیقه روی حرارت ملایم بپزید. همینكه مخلوط فراهم كرده قدری خنك شد، آن را در پارچ مخلوطكن بریزید و پوره كنید.
اینك سس را به قابلمه لعابی برگردانید و روی اجاق بگذارید. شكر و نمك را بیفزائید و مخلوط را 5 دقیقه، بجوشانید. حالا نیمی از سس را با پودر فلفل قرمز و دانههای فلفل سیاه مخلوط كنید و در شیشه استریل كرده مناسبی بریزید. سپس باقیمانده سس را با تخمههای جدا كرده از فلفل دلمهای مخلوط نمائید و سس فراهم كرده را در شیشه استریل بریزید و در یخچال نگه دارید.