اعظم گلزارمنش
مواد لازم برای 8- 10 نفر
برنج یك دوم پیمانه
آب گوجهفرنگی 2/5 لیتر
قرص عصاره بره 2 عدد
سبزی آش (تره، شبت، جعفری و اسفناج) 500 گرم
پیاز سرخكرده 4 قاشق سوپخوری
نعناع داغ یك دوم پیمانه
زردچوبه یك دوم قاشق چایخوری
فلفل و نمك به میزان لازم
رب گوجه فرنگی 1 قاشق سوپخوری
روغن 2 تا 3 قاشق سوپخوری
لوبیا چیتی پخته یك دوم پیمانه
روش تهیه آش گوجهفرنگی
ابتدا برنج را بخیسانید آنگاه ظرف مناسبی روی اجاق بگذارید. بعد برنج را همراه با مقداری آب درون آن بریزید و صبر كنید تا با حرارت ملایم بپزد و آبش كشیده شود. سپس آب گوجهفرنگی و عصاره را بیفزائید و همچنان روی اجاق نگه دارید تا دانههای برنج كاملاً نرم شود.
حالا سبزی آش، نیمی از نعناع داغ، زردچوبه، فلفل، نمك و پیاز داغ را به آن بیفزائید و مخلوط كنید. در پایان، لوبیا و روغن را بیفزائید و پس از چند جوش، آش را در ظرف مناسبی بكشید و روی آن را تزئین نمائید.
یادآوری: چنانچه رنگ این آش، با آب گوجهفرنگی خوش رنگ نشد، از مقداری رب گوجهفرنگی نیز می توانید استفاده كنید.
گوجهفرنگی: گوجهفرنگی به دلیل دارا بودن مقدار زیادی «لیكوپن»، در سلامت پروستات مؤثر است، بنابراین مصرف آن به ویژه برای آقایان بسیار توصیه میشود.