سرور چاووشی
مواد لازم برای 6 نفر
برنج 500 گرم
آب 5 پیمانه
نمك به میزان لازم
روغن مایع 150 میلیلیتر
فلفل سیاه و قرمز از هر كدام یك دوم قاشق چایخوری
زردچوبه 1 قاشق چایخوری
زیره كوبیده 1 قاشق چایخوری
تخم گشنیز كوبیده 1 قاشق چایخوری
سیبزمینی مكعبی خرد كرده 300 گرم
بادمجان خرد كرده 3 عدد قلمی
فلفل دلمهای سبز خرد كرده 1 عدد
بادام هندی 50 گرم
روش تهیه پلوی سیبزمینی و بادمجان
برنج را بشوئید و همراه با آب و نمك در قابلمه مناسبی بریزید. آنگاه نیمی از روغن و ادویهها را به آن بیفزائید و روی اجاق قرار دهید. حال باقیمانده روغن را در تابه بریزید، روی اجاق بگذارید و سیبزمینیها را در آن سرخ كنید. سپس بادمجان و فلفل دلمهای را به سیبزمینی بیفزائید و قدری تفت دهید.
همینكه آب برنج كشیده شد، مخلوط سیبزمینی، بادمجان و فلفل دلمهای را درون برنج بریزید و مخلوط كنید. اكنون بگذارید برنج به مدت تقریبی 45 دقیقه دم بكشد. اینك پلوی سیبزمینی و بادمجان را برای پذیرائی در دیس مناسبی بكشید و با بادام هندی بیارائید.
یادآوری: میتوانید ادویهها را بنا به سلیقه خود كم یا زیاد كنید.
نكات خواندنی
ماده اصلی موجود در سیبزمینی نشاسته است كه معمولا 5- 25 درصد آن را تشكیل میدهد. از اینرو ماده غذائی مفیدی برای تأمین انرژی است و نسبت به غلات كمتر تحت تأثیر آفات قرار میگیرد و پرورش آن آسانتر است.
ساقه و برگهای سیبزمینی حاوی سمی به نام سولانین است، بنابراین نباید آن را مصرف كرد، ولی جوشانده رقیقشده همین برگها را به عنوان ماده خوابآور و آرامش دهنده اعصاب استفاده میكنند.