اعظم گلزارمنش
مواد لازم برای 4-6 نفر
لوبیا چیتی 70 گرم
عدس 200 گرم
لپه 50 گرم
برنج 75 گرم
سبزی ریز خرد كرده 500 گرم
(تره، شوید، جعفری، اسفناج)
نمك و فلفل به میزان لازم
پیازداغ 4 قاشق سوپخوری
سیرداغ 1 قاشق سوپخوری
گوشت چرخكرده 200 گرم
پیاز رنده كرده 1 عدد
نمك، فلفل و زردچوبه به میزان لازم
آرد برنج 2 قاشق سوپخوری
آلبالوی هسته گرفته 300 گرم
نعناداغ 3 قاشق سوپخوری
روش تهیه آش آلبالو
لوبیا، عدس، لپه و برنج را از شب قبل بخیسانید و بپزید. آنگاه در قابلمه مناسبی آب بریزید و روی اجاق بجوشانید. حالا برنج، حبوبات پخته و سبزی را بیفزائید و بگذارید برنج و سبزی بپزد. سپس نمك، فلفل، پیازداغ و سیرداغ را هم به آش بیفزائید. اكنون گوشت چرخكرده، پیاز رنده كرده، نمك، فلفل و زردچوبه را با هم مخلوط كنید و اندكی ورز دهید تا چسبندگی لازم را داشته باشد.
اینك از این مخلوط كوفته قلقلی بسازید و در آش بریزید. حال آرد برنج را در یكدوم پیمانه آب سرد حل كنید و همراه با آلبالو به آش بیفزائید. پس از 15 دقیقه آش را از روی اجاق بردارید و برای پذیرائی در كاسه مناسبی بكشید و با نعناداغ بیارائید.
یادآوری: در صورت دلخواه میتوانید 2 قاشق سوپخوری شكر به آش بیفزائید.