اعظم گلزارمنش
مواد لازم برای 10-12 نفر
نخود 70 گرم
لوبیا سفید 150 گرم
لوبیا چیتی 150 گرم
عدس 200 گرم
لوبیا چشمبلبلی 200 گرم
گوشت گردن (گوسفندی) 1 كیلوگرم
نمك، فلفل و زردچوبه به میزان لازم
برنج 150 گرم
سبزی آش خرد كرده 2 كیلو گرم
(تره، جعفری، شوید، گشنیز و اسفناج)
پیازداغ 2 قاشق سوپخوری
نعناداغ 10 قاشق سوپخوری
روش تهیه آش شُلهقلمكار
حبوبات را از شب قبل بخیسانید و بپزید وگوشت را نیز همرا با پیاز، فلفل، زردچوبه و به میزان كافی آب در قابلمه بریزید و بگذارید بپزد. آنگاه در قابلمه دیگری آب بریزید و روی اجاق بجوشانید. برنج را بیفزائید و بپزید. سپس سبزی را اضافه كنید و به مدت تقریبی 15 دقیقه، بپزید.
حالا حبوبات را بهجز لوبیا چشمبلبلی درون آش بریزید و پیوسته هم بزنید تا جائیكه حبوبات له شوند. اینك گوشت را بكوبید و همراه با نیمی از پیازداغ و نعناداغ به آش بیفزائید و بگذارید آش كاملا جا بیفتد. آنگاه نمك و فلفل و لوبیا چشمبلبلی را درون آش بریزید و 10 دقیقه دیگر آن را بپزید. اكنون آش را برای پذیرائی در كاسه مناسبی بریزید و با نعنا داغ و پیازداغ بیارائید.