معصومه عیوضی
مواد لازم برای 4 نفر
برنج 150 گرم (1 پیمانه)
لوبیا سفید 100 گرم (1 پیمانه)
سویای ریز 50 گرم
نمك یك و یكدوم قاشق چایخوری
سبزی معطر ریز خرد كرده100 گرم
(ترخون، مرزه، ریحان)
گردوی آسیاب كرده 50 گرم
زردچوبه 1 قاشق چایخوری
فلفل سیاه یكدوم قاشق چایخوری
پودر زیره سیاه یكدوم قاشق چایخوری
دانه انار یك دوم پیمانه
مواد لازم برای تهیه سس كوفته
روغن مایع 1 قاشق سوپخوری
پیاز 1 عدد كوچك
آرد گندم 1 قاشق سوپخوری
زعفران حلكرده 2 قاشق سوپخوری
آب 1/5 لیتر
روش تهیه كوفته گردو با انار
برنج، لوبیا و سویا را 2 تا 3 ساعت در كاسههای جداگانه بخیسانید. آنگاه برنج و لوبیا را جداگانه بپزید و اندكی نمك به آن بیفزائید. حالا لوبیا و سویا را چرخ كنید و همراه با برنج، سبزی، گردو، نمك، زردچوبه، فلفل و زیره در كاسه مناسبی بریزید و مخلوط كنید تا مایه كوفته منسجم و چسبنده شود. اینك هر بار به اندازه نارنگی از مایه بردارید و به شكل توپ درآورید.
سپس حفرهای در آن ایجاد كنید و چند دانه انار درون آن بریزید و دوباره كوفته را جمع كنید. آنگاه كوفتهها را در سس كوفته در حال جوشیدن بریزید و به مدت تقریبی 15 دقیقه، بپزید.
روش تهیه سس كوفته: روغن را در قابلمه مناسبی بریزید و روی اجاق داغ كنید. آنگاه پیاز را بیفزائید و تفت دهید تا طلائی رنگ شود. سپس آرد را بیفزائید و اندكی تفت دهید. حال زعفران و آب را اضافه كنید و بگذارید سس بجوشد و قدری غلیظ شود.