مژگان فرهنگ
مواد لازم برای 6- 8 نفر
پودر مایهخمیر 7 گرم
آب ولرم 150 میلیلیتر (حدود دوسوم پیمانه)
شكر 1 قاشق چایخوری
روغن مایع 2 قاشق سوپخوری
آرد حدود 500 گرم
نمك یكچهارم قاشق چایخوری
پنیر چدار رندهكرده240 گرم
مواد لازم میانی
مرغ پخته و خردكرده 400 گرم
پنیر خامهای 120 گرم
فلفل دلمهای خردكرده60 گرم
سس فلفل تند 1 قاشق چایخوری
زیره آسیابكرده 1 قاشق چایخوری
نمك یكو یكدوم قاشق چایخوری
فلفل سیاه یكدوم قاشق چایخوری
روش تهیه كالزون مرغ و پنیر
مایهخمیر، آب ولرم و شكر را در كاسه كوچكی بریزید و مخلوط كنید. رویش را بپوشانید و در جای گرم نگه دارید تا مایهخمیر فعال شود. آنگاه روغن مایع را بیفزائید و هم بزنید. اكنون مخلوط آرد و نمك را كمكم به آن اضافه كنید تا خمیر مناسبی به دست آید. حالا خمیر را روی سطح آرد پاشیده خوب ورز دهید تا كاملاً صاف و یكدست شود.
خمیر را در كاسه چربكرده بگذارید، رویش را بپوشانید و در جای گرم نگه دارید تا حجم خمیر 2 برابر شود. سپس خمیر را روی سطح آرد پاشیده به ضخامت نیمسانتیمتر و به اندازه 20× 30 سانتیمتر باز كنید و مواد میانی را روی نصف خمیر بریزید و صاف كنید. اكنون روی مواد را با پنیر بپوشانید و نیمه دیگر خمیر را روی مواد میانی تا كنید و در سینی چربكرده بگذارید.
اینك روی خمیر را بپوشانید و 30 دقیقه كنار بگذارید. حال كالزون را به مدت تقریبی 30-40 دقیقه، در فر گرمشده با دمای 180 درجه سانتیگراد بپزید.
روش تهیه مواد میانی: مرغ، پنیر خامهای، فلفل دلمهای، سس فلفل تند، زیره، نمك و فلفل را با هم مخلوط كنید.