فاطمه درویش
مواد لازم برای 4 نفر
برنج 500 گرم
زرده تخممرغ 2 عدد
ماست خامهای 250 گرم
زعفران حلكرده یكچهارم پیمانه
سبزی پلوئی خردكرده 300 گرم
ماهی كیلكا 400 گرم
كره 150 گرم
نمك و فلفل به میزان لازم
روش تهیه تهچین ماهی كیلكا
برنج را از 2 ساعت قبل بخیسانید و در آب جوش بریزید تا برنج نرم شود. سپس آن را در صافی بریزید. حالا در ظرف مناسبی، زردههای تخممرغ، ماست خامهای و زعفران را با هم مخلوط كنید و یكسوم از برنج را به آن بیفزائید و مخلوط كنید و كنار بگذارید. اینك یكسوم دیگر از برنج را با سبزی مخلوط كنید و كنار بگذارید.
اكنون ظرف نسوزی را به اندازهی 22×30 سانتیمتر، با كره چرب كنید و ماهی مزهدار كردهی كیلكا را كف ظرف بچینید. پلوی زعفرانی را روی ماهی بریزید و صاف كنید. سپس سبزی پلو را رویش بریزید و صاف كنید. حال برنج ساده – باقیماندهی برنج - را بیفزائید و رویش را صاف كنید.
كره را به مكعبهای كوچك خرد كنید و روی پلو بگذارید. روی ظرف را با فویل بپوشانید و در فر گرمشده با دمای 180 درجهی سانتیگراد قرار دهید و به مدت 45 دقیقه تهچین را بپزید. اكنون تهچین را در دیس مناسبی برگردانید و در صورت دلخواه با ماست چكیده بیارائید و میل كنید.
یادآوری: برای مزهدار كردن ماهی كیلكا قدری نمك و فلفل به آن بزنید و دستكم 2 ساعت در یخچال نگه دارید.